Čestitam Suverenistima na velikom iskoraku, Međutim, nema nikakvog razloga za euforiju zbog jednog zastupnika u EU parlamentu. Za razliku od velikih zemalja u Hrvatskoj su pobijedili europejci – SDP i HDZ 

Piše: Antun Babić

Kod sastavljanja Europske komisije ulogu će imati zastupnici iz HDZ-a i vrlo vjerojatno SDP-a. Ruža Tomašić će biti na samom rubu tog događaja. Sukladno tomu, pravi i domoljubni hrvatski glas u Europskom parlamentu neće se uopće čuti, niti će netko Ružu Tomašić pitati za mišljenje. To je realnost, koji hrvatski domoljubi ili ne znaju ili ne žele za nju čuti, pa žive u oblacima.

I nakon ove propuštene velike prilike da hrvatske “domoljubne stranke” iziđu zajedno na izbore i, možda, postanu pobjednici, od 12 zastupnika u Europski parlament ide samo jedna domoljubna zastupnica – Ruža Tomašić, koja je ujedno i najzaslužnija za taj dobiveni mandat. U Europskom parlamentu ima 751 zastupnik, pa razmislite koliko jedan samostalan zastupnik iz male Hrvatske može utjecati kod donošenja odluka na drugih 750 zastupnika.

TRAŽI SE ISPRIKA NZH

Premda su imalo potpuno pravo testirati svoju snagu, NZH učinili su jako veliku griješku. Doživjeli su poraz od kojeg će se jako dugo, ako uopće, oporavljati. U eventualnim budućim razgovorima o domoljubnom zajedništvu ući će kao znatno slabiji partner, a to će biti velika prepreka, jer je ego njihovih vođa jako snažan. Imali su povijesnu priliku stati na čelo domoljubnog pokreta i zajedništvu, ali, na veliku tragediju hrvatskog naroda i hrvatske države, NISU. Oni sami moraju jako dobro i prihvatljivo objasniti hrvatskim domoljubima u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem iseljeništva, zašto su postupili kako su postupili. Najmanje što mogu učiniti je posuti se pepelom po glavi i reći : 

ŽAO NAM JE, POGRIJEŠILI SMO. NAUČILI SMO LEKCIJU I SPREMNI SMO NA IZGRADNJU ZDRAVG I DJELOTVORNOG DOMOLJUBNOG ZAJEDNIŠTVA.

Nažalost, izjave Brune Brune Esih tijekom izborne večeri pokazale su sav manjak u njezinom političkom talentu. Za nas koji smo pratili rezultate u dijaspori, Brunina izjava kako su Nezavisni za Hrvatsku u dijaspori dobili dvostruke više glasova od HDZ-a, bila je prije svega nestinita, da ne kažem smiješna.

Što se tiće Mislava Kolakušića, uzet ću vremena za razmišljanje i analizu njegovih budućih poruka. U ovom trenutku mislim da nastupa s pozicije diktatora, što Hrvatskoj u prošlosti nikada nije donijelo ništa dobro. Također, vrlo je čudno da, za razliku od domoljubnih političara, dobiva veliki medijski prostor u mainstream medijima. To ipak nešto govori.

S obzirom na sve teže i složenije stanje na hrvatskoj političkoj sceni, osobno ću razmisliti u idućih desetak dana o mojim koracima. Za sada ostajem predsjednički kandidat, sve dok budem imao dovoljno snage i potporu prijatelja, i većeg broja domoljuba.

TRAŽIM LUSTRACIJU I MEĐU DOMOLJUBIMA

Kao i do sada, snažno ću zagovarati ujedinjenje hrvatskih domoljubnih snaga, ne tražeći ništa za sebe, ali bit ću spreman pomoći u granicama mojih mogućnosti. Ipak, prije svega, tražim i zagovorim da se i među domoljubima provede temeljita lustracija. Još uvijek se oko domoljuba i u domoljubnim organizacijama mota previše udbaša i zagriženih članova KPH, koji su radili u državim tijelima, pa tako i u Saboru prije 1990. 

Tu vrlo jasno i nedvojbeno ne mislim na ljude koji su se svojom hrabrošću i velikom ulogom dokazali u Domovinskom ratu.

Nemojmo ponavljati pogriješke koje su napravljenje 1990. kad su se prijetvorni udbaši i komunisti ubacili u gotovo sve tada stvorene stranke. 

SPASIMO HRVATSKU I HRVATSKI NAROD!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime