U svom posljednjem mandatu, Kristijan Kapović načelnik općine Vir pribjegava i govorenju neistina ne bi li tako opravdao svoje postupke koje su od Vira napravile otok slučaj

Na svom posljednjem televizijskom nastupnu na N1, Kristijan Kapović teško je optužio Franu Vučetića kao čelnika virske oporbe da je sudjelovao u jednom kaznenom djelu.

– Vijećnik Frane Vučetić kojeg ste vi ugostili u emisiji svojedobno je bio u skupini od 30 ljudi i s osobom koja je, nezadovoljna izbornim rezultatom, donijela kanistar benzina ispred općine, vrijeđala i prijetila da će zapaliti zgradu i izborno povjerenstvo na čijem čelu je bila sutkinja Nedjeljka Dereta. Sve je to prijavljeno policiji, kazao je Kristijan Kapović. Rekli bi neki, bubnuo i ostao živ. Oni koji misle da se možda Kristijan Kapović zabunio kada je izgovorio ove besmlislice, grdno se varaju.

Njegov nastup predstavlja modus operandi kako mnogi bliski HDZ-u (Kapović je na vlasti zahvaljujući koaliciji s HDZ-om, op.a.) koriste kaznene prijave u svrhu manipuliranja javnosti. Tako smo svjedoci posljednjih dvadeset i više godina da pojedinci koji drmaju Zadarskom županijom, a sve pod egidom “Dok smo zajedno, ne može nam nitko ništa, a mi možemo svašta” podižu bezvezne kaznene prijave, čineći tako kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela i za to ne odgovaraju. Među njima je i načelnik na odlasku, Kristijan Kapović koji ne shvaća da je vrijeme takvih kao što je on – prošlo.

Tragom izrečene neistine, Frane Vučetić je, želeći se osobno uvjeriti postoji li kakva prijava, istraga, poslao dopise Općinskom i Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru s pitanjem jesu li istinite tvrdnje Kristijana Kapovića.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor nadležnih institucija iz čega proizlazi da je Kristijan Kapović lagao (opet) i tako doveo u zabludu brojne gledatelje N1 televizije, među kojima i žitelje otoka Vira. Kad je i od Kristijana Kapovića, previše je!

1 KOMENTAR

  1. Pa nije on ni rekao da je sam Vučetić donio kanistar ni prijetio nego da je bio u ekipi s nekim tko je to napravio. Zašto niste poslali upit sutkinji Nedjeljki Dereta, pa je pitali što se dogodilo i je li bila policija?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime