Vijest o tome kako djelatnici ugostiteljskog objekta “Vagabundo” u vlasništvu kontroverznog načelnika općine Vir Kristijana Kapovića otuđuju stotine kilograma leda iz općinskog restorana “Kotarina”, prenijeli su brojni mediji

Foto ekskluziv kojeg smo objavili početkom rujna pokazao je kako djelatnici načelnika Kristijana Kapovića trpaju vreće za smeće ledom iz ledomata općinskog restorana. Potom ga trpaju u automobile i odvoze u ugostiteljske objekte “Vagabundo” i “Nostromo”. Led se odvozio u različito vrijeme u danu, a za prijevoz je poslužilo i službeno dostavno vozilo općinskog poduzeća “Vir turizam”. Zbog osnovane sumnje da se iz općinskog restorana krade led, pokrenuta je i službena policijska istraga koja i sada traje.

U međuvremenu smo došli u posjed snimke 4.sjednice Općinskog vijeća općine Vir na kojoj načelnik Kristijan Kapović priznaje da njegovi djelatnici uzimaju led kad im “pofali”. Kristijan Kapović na snimci kaže kako “uzmemo što nam treba”. Navodi doduše i to da plati ono što uzme, ali račune nitko nikad nije vidio.

Oporbeni vijećnik iz redova udruge “Vir bez podjela” više puta je na sjednicama Općinskog vijeća pokušao dobiti konkretni odgovor zašto se uzima led, koliko to košta, gdje su računi kojima se dokazuje da je led doista plaćen itd. Do danas Kristijan Kapović nije predočio dokaze kojima bi opovrgnuo tvrdnje o krađi leda na koje upozorava oporba.

Prema skromnim proračunima, u toplijim mjesecima, djelatnici Kristijana Kapovića dnevno otuđe oko 1.500,00 kuna leda odnosno 45.000,00 kuna leda mjesečno. Kristijan Kapović i dalje o svemu šuti i ne nudi dokaze koji bi eventualno dokazali njegovu nevinost. Kako medijima, tako i policiji.

Snimku na kojoj Kristijan Kapović priznaje da njegovi ljudi uzimaju led iz ledomata općinskog restorana “Kotarina” možete i sami poslušati. Vijećnik Frane Vučetiću 14.minuti postavlja pitanje, a osam minuta kasnije nakon beskrajnog monologa, Kristijan Kapović priznaje što rade njegovi djelatnici.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime