Mario Roso izgubio je spor protiv Makarske kronike na zadarskom Općinskom sudu i mora platiti više od pet tisuća kuna sudskih troškova

Pjevač Mario Roso tužio je Makarsku kroniku jer je objavljeno kako je Roso klicao ustaške pozdrave izvodeći pjesmu “Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona. To je Rosu povrijedilo pa je tužio list zbog povrede prava osobnosti na duševno zdravlje, ugled, čast, dostojanstvo i tražio 30 tisuća kuna odštete.

Zamjenik gradonačelnika Makarske Joze Vranješ u svojstvu svjedoka je iskazao kako je on organizirao proslavu na kojoj je pjevao Mario Roso i da ga je upravo on zamolio da izvede pjesmu “Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona. Joze Vranješ kazao je i to kako je Roso uzviknuo “Za dom”, a da je publika odgovorila “Spremni!”. Autorica članka Dijana Turić svjedočila je kako je Roso najmanje pet puta uzvikivao sporni pozdrav.

“Ovaj sud smatra potrebno za istaknuti da je potpuno neprimjereno za bilo kojega izvođača na javnim nastupima koje posjećuje veliki broj ljudi različite dobi, vjere i rase te etničke pripadnosti uzvikivati pozdrave ili riječi koje simboliziraju totalitarni režim sa svim njegovim strahotama iz bilo kojega vremena ili orijentacije. Uvijek mora postojati zanimanje javnosti za ovakve događaje kako bi se preveniralo veličanje simbola uništavanja i nesnošljivosti, a svaki ozbiljni novinar treba osjećati svojom dužnošću da o takovim pojavama izvijesti javnost”, napisala je, između ostalog, u obrazloženju presude sutkinja Sonja Miljak.

15 KOMENTARI

 1. Simboli uništavanja i nesnošljivosti…. prema sutkinji je pjevati “za Dom spremni”…. a jesu li onda simboli uništavanja i nesnošljivosti i grb koji joj stoji nad glavom u sudnici, je li to valuta u kojoj prima plaću, je li to zastava Države koju predstavlja, jer ako je “za Dom spremni” bio Pavelićev, onda je i Šahovnica, i trobojnica sa Šahovnicom, Kuna, himna Lijepa Naša isto Pavelićeva, jer taj gospodin koji je Hrvatsku zavio u crno nije uzurpirao samo poklik “Za Dom spremni” već i sve hrvatsko znakovlje itd. Je li to prvi korak udbaško-jugoslavenske klike koja počima s poklikom koji ih najviše boli, a onda će se “sjetiti” i Šahovnice, i Kune, i Trobojnice, jer osim pokliča ZDS i svo to znakovlje bilo je uzurpirano pd Pavelića, dakle može se karakterizirati isto kao uništavanje i nesnošljivost….. gospodo, na lošem ste putu, a najlošijem mi hrvatski građani koji trpimo ovo sve i šutimo te prešutno gubimo Državu koju smo u krvi stvarali protiv istih tih nakaza koje nam je sada za zelenim stolom ili sudskim pultom otimaju.

 2. Roso bi volio ispast veliki domoljub a onda se uplasi! Brate reci iskreno i niko ti nista ne moze! Inace on je zaista jedan od najboljih pjevaca ali i jedan od najvecih govnara u tom biznisu!! Ulazi u supak uvik vladajucima ma ko bio na vlasti samo da piva kad triba!veliki pjevac i jos vece smece od covika!

 3. Za dom spremni uvjek i zavjek cigani kumunisticki jebo vas roso
  Niste tako bili protiv kad cu cetnici ganjali po hrvatskoj
  Do smrti za dom spremni jebo vam ja mater u picku

 4. To polupismeno smece je tuzilo Kroniku?
  Hahahahahaha…..ah, usraska govna, brzo ste zaboravili Pliberk.
  Tito vas je triba daleko temeljitije satrat.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime