Privatni poduzetnik i umirovljeni brigadni general Zdenko Lučić jedan je od najstarijih članova HDZ-a, no politikom se u zadnje vrijeme sve manje bavi. Odselio se u Zagreb, često putuje poslovno u Austriju i kaže kako mu je Makarska u srcu koji mu je drugi dom…

Gospodine Lučić s Vama smo razgovarali 20.veljače.2016 godine. Da li nam možete reći što radite zadnjih godinu dana? 

Zadnjih godinu dana boravim u Austriji, konzultant sam poduzeća koje razvija projekat Hidro Force, obnovljivi izvori energije (OIE). U srijedu 10. svibnja 2017. godine sudjelujemo na Međunarodnoj konferenciji “Pametna energetska rješenja za održivi razvoj” koja se održava u Zagrebu. Imamo projekat Hidro force, koji je uvršten u Nacionalni akcijski plan energetske učinkovitosti 2017-2019 Republike Hrvatske.

Vidimo Vas često u Makarskoj, koji je razlog Vašega boravka ovdje? 

Za Makarsku sam emotivno vezan od svoje prve godine života. Makarska je moj drugi dom, u kojem provodim slobodno vrijeme.

Objavili ste knjigu Makarska Biro – Korupcija, nakon čega baš i niste omiljeni u određenim političkim krugovima HDZ-a i SDP-a? 

Istina, u knjizi koju sam objavio ima zanimljivih činjenica, mnogi su se prepoznali u negativnom smislu. Cilj pisanja knjige je bio prokazati pojedince koji godinama kroz politiku HDZ-SDP uništavaju Makarsku. Želio sam ukazati mladima koliko je važno da se uključe u politiku. Škola i politika su neodoljivi. Politika je nužna sastavnica čovjekovog života i sredstvo u u konstituiranju demokratske organizacije društva, lokalnih zajednica.

Od zadnjeg našeg razgovora ništa se nije promjenilo , Vi ste i dalje meta komentatora kada god se spominje makarski HDZ. Da li Vi podržavate vodstvo makarskog HDZ-a u predstojećim lokalnim izborima? 

Vodstvo makarskog HDZ-a podržavam u nastojanju da osvoje vlast i realiziraju zamišljene, planirane projekte.

Da li to znači da Vi podržavate Juru Brkana kao kandidata HDZ-a, za gradonačelnika Makarske ?

Da!

Da li ste Vi donirali sredstva za kampanju HDZ-a? 

Malo sam zatečen vašim pitanjem. Pa normalno je da financiram, plaćajući članarinu i dajući donacije.

Da li podržavate kandidaturu Hloverke Novak Srzić za gradonačelnicu Makarske? 

Gospođa Hloverka je dama koja zaslužuje poštovanje od građana Makarske, ja osobno ne podržavam njenu kandidaturu s obzirom da nije kandidat HDZ-a, a drugi je razlog taj što ja osobno nikada nisam imao priliku upoznati gospođu Hloverku.

To sam Vas pitao zato što ste u komentarima prozvani kao čovjek koji financira kampanju Hloverke Novak Srzić? 

Nakon što sam objavio knjigu Makarska Biro Korupcija, na portalima u komentarima samo nisam bio lezbijka, sve ostalo sam bio. Ali što je tu je.  Ovaj put podržavam Juru Brkana kao kandidata HDZ Makarska, za gradonačelnika.

Da li ima još koje ime iz HDZ-a koje po vama zaslužuje pozornost? 

Neformalno Marko Raos mi je osobno rekao da neće ići na listu HDZ-a, čovjeka slabo poznam pa tako ne mogu reći o kakvom karakteru čovjeka se radi. Poznam Milana Stapića, vrijedan član HDZ-a, korektan je mladić iz centra Makarske, šteta što nije na listi HDZ-a. Upoznao sam ga kao kandidata za predsjednika HDZ Makarska, kada ga je Marko Ožić Bebek dobio za 17 glasova. Puno je pomogao Domoljubnoj koaliciji u osvajanju parlamentarnih izbora i predsjedničkih izbora.

Da li su Vam poznati projekti vodstva HDZ Makarska? 

Jučer sam stigao iz Beča, u Zagrebu sam do četvrtka i nisu mi poznati projekti HDZ Makarska, ali moja je obveza kao člana podržati vodstvo HDZ-a.

 

1 KOMENTAR

 1. A ista je to pašta .. Malo se zavadili ali kad dođu na sijelo pajdaši će sve dogovorit.. Koliko meni …koliko tebi … a narod ko jebe!

 2. Tako je kad je intetres u pitanju / a svi ga tu imaju / onda sva neprijateljstva prestaju.. Profit vlada .. Gradi , ukradi , mazni , zajebi , prevari ,otmi , odnesi ,zacrni ,satari ,razbij ,uništi ,pronevjeri … I tako do kraja…
  Već se dizalice spremaju , rovokopači brekču , mišalice za beton se pale , parcele se čiste , bit će betona do Krvavice…
  Fuck off!!!!

  • da mi je znat ko je proda svu tu pustu zemlju ercegovcima…
   Biće Omišani?
   Ili je guzica poila šolde od zemlje pa sad zija u prazno, a?

 3. Jure Brkan i Miro Mucic su bili u Mostaru na dogovoru sa HDZ iz Bih.Svi hercegovci moraju podrzat HDZ i financirat ga.
  Makarska probudi se.
  Šimiću povedi nas

  • Udbas Šošić tvrdi da je Lucic udbas,e je ga usra,znam Zdenu dobro i Šošića Udbaša šta je prokaziva ljude i bija predsjednik komunista na fakultetu koji je priko partije zavrsija.

 4. triba podrzat tonca bilica ako nam dode hdz makarska ce se pritvorit u bosnu i hercegovinu a to nam ne triba zato kad bolje razmislim ipak tonci bilic

 5. Herceg Makarska, tako ce se zvati grad ako banda dodje na vlast! Malo im he para i miljardi kuna da Susak pa bi jos!!Kurac!!! Ne damo!!Dosta ste sisali i kurcili se sa Mercedesima koje smo mi porezni obaveznici platili! Bando lopovska! Mrs!

  • Je, moš mislit. Pogledaj liste. Samo bi se budala bacala u fotelju makarskog gradonačelnika; 120 milijuna dubioze, desetci neradnika koji su zaštićeniji od srba u saboru, infrastruktura u raspadu, govna plivaju u srid grada u srid sezone, bez kina, bolnice , laboratorija, suradnici za ubit se odma, političke snage kombinacija psihijatrije i zatvora…ko bi normalan to sebi napravio?

 6. Zdena podrzavas Kišu koji je po makarskoj prikupljao potpise za Stipu Mesića,a sad njgova Juru za gradonacelnika.Nešto ne štima.Pojasni motiv zašto podržavaš kriminalca.

 7. Zdenko Lučić ,poznati smrad i psihički bolesnik ,lažljivac iz Ljubuškoga okreće pilu naopako.Shvatio je ili mu je netko pametniji sugerirao da kandidati koje on i Lozo podržavaju nemaju šanse dobiti ni 3 posto glasova. Veliki dobrotvor i mecena podržava Brkana ? Srecom ovaj napaćeni narod nije naivan i glup. Zdenko i njegovi opet će se u svoje rupe odakle su se izmiljili vratiti.

 8. Zdenko Lučić podržava Brkana i donirati će novac za kampanju . Da nije smišno bilo bi žalosno .Kod Lučića ne postoji riječ donirati osim ukrasti ,privariti i oteti .

  • JA IMAM DVI TENDE I DVA FRIŽIDERA OD AMFORE MAKARSKA. KOLIKIO LI E SAMO PROFITIRALA HRVATSKA, KAD SU UHVATILI SLOVAKE SA LOVOM OJU SU TILI ULOŽITI U AMFORU. RH+SLOVAČKA U MINUS, PAD MONETARNOG SISTEMA?!

 9. Ragbi klub donacija 40 000,00 Kuna,Zdena je dobio fotografiju kluba za uspomenu od Lulica. A sta se sad bunite kada podrzava Brkana,di je problem?

 10. Zdenka Lučića ,poznatog Ljubuškog lopova i prevaranta ,najviše su donirali braća Topići , sa milion kuna. Razlika je što riječ doniranje u ovom slučaju ima drugo značenje.Vi šta Zdenki ližete guzicu za kavu niste previše pametni ali shvatiti će te poantu .

 11. Ma daj makni se u mišiju ripu triba vas pohapsit takve hdze uništavate ipljačkate i prodajete nemam riječi za takve jadna ti je ova država kad je takvi čamušaju ma ti si kurčev general ti si jad ti uniforme nisi vidijo samo pljačka i ništa drugo ne znaš sve bi takve na goli otok
  …….
  .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime