Irska Nacionalna služba za zračni promet ozbiljno istražuje nedavne dojave o NLO-ima viđenima iznad jugozapadne obale Irske, javlja BBC

Tko je sve vidio NLO?

U petak 9. studenog pilotkinja aviokompanije British Airways kontaktirala je u 6:47 ujutro po lokalnom vremenu kontrolu zračnog prometa. Zanimalo ju je provode li se u blizini vojne vježbe jer je primijetila objekt koji se kreće velikom brzinom, piše Index. Iz kontrole zračnog prometa odgovorili su da se u tom trenutku ne odvijaju vojne vježbe na tom području.

Vrlo sjajno svijetlo

Pilotkinja aviona leta Montreal-London vidjela je ”vrlo sjajno svjetlo” koje se približilo lijevoj strani zrakoplova te naposljetku ”skrenulo velikom brzinom u smjeru sjevera”.

Nije joj bilo jasno o kakvom se objektu radi, ali joj se činilo da nije imalo namjeru sudariti se s njenim zrakoplovom.

Više sjajnih objekata

Uskoro se kolegicama pridružio i pilot avionske kompanije Virgin. Primijetio je slična svjetla, ali on smatra kako bi se moglo raditi o meteorima ili sličnim objektima.

Vidio je ”više sjajnih objekata koji su imali istu putanju”.

Drugi pilot, koji je također vidio ”čudno svjetlo”, rekao je kako je brzina objekta bila nevjerojatna, dva puta veća od brzine zvuka.

Istraga je povjerljiva

”Nacionalna služba za zračni promet istražuje neobične pojave koje je 9. studenog prijavio manji broj pilota”, rekli su iz Nacionalne službe za zračni promet (IAA).

”Istraga će biti povjerljiva, kao što je to slučaj sa svim istragama te razine sigurnosti”, dodali su.

Vjerojatno se radi o meteoritu

Michael Garret, astrofizičar sa sveučilišta University of Manchester, smatra kako su piloti vrlo vjerojatno uočili neku prirodnu pojavu, a ne NLO (neidentificirani leteći objekt), piše Irish Examiner.

”Meteorit koji se razlomio na manje dijelove u atmosferi isto bi jurio velikom brzinom”, rekao je Garret za WLRfm.

”Istovremeno, smatram da je dobro istražiti dojave vjerodostojnih svjedoka o neobičnim viđenjima. Piloti su iskusni letači i dobro opažaju stvari oko njih, stoga je ovakve dojave potrebno shvatiti ozbiljno”, dodao je.

Članovi nacionalnog astronomskog društva Astronomy Ireland primijetili su u petak ujutro ”golemu goruću kuglu” koja se kretala iz smjera sjeverozapada prema jugoistoku. Kugla je bila zelenkaste boje, imala je dugačak rep (trag), putovala je relativno sporo i u jednom se trenutku razlomila na više dijelova.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime