Iako je nedavno gradonačelnik Zadra dr. Branko Dukić na kolegiju javno izjavio kako se protivi novim zapošljavanjima u gradska poduzeća, čini se da ga u Eko d.o.o. nisu čuli

To maleno trgovačko društvo u većinskom vlasništvu Grada Zadra broji svega deset zaposlenika kojima upravlja direktor Dino Perović. Njihova misija je jasna. Pokušavaju realizirati projekt Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim i tako već godinama. Iako Centra još uvijek nema, deset zaposlenih, vjerujemo, imaju dosta posla da zarade svoju plaću koja im se redovito svaki mjesec isplaćuje na njihov tekući račun.
HDZ-ovci kao glavni stvaratelji vojske uhljeba,  svoje glasačke mašinerije pomisliše kako je u tvrtki Eko d.o.o. premalo zaposlenih, da bi se tamo zasigurno mogao zaposliti poneki uhljeb koji će imati visoku plaću, malo posla i nula odgovornosti.

Nekadašnji direktor zadarske filjale Croatia osiguranja Nediljko Pavlović početkom godine uhljebljen je u Zračnoj luci Zadar na mjestu voditelja službe kontrolinga, a sada će, doznajemo, biti član uprave tvrtke Eko d.o.o. Radio je i u policiji, Hrvatskom fondu za privatizaciju, Gradu Zadru…

I dosjetiše se kako bi tamo mogli instalirati, kako neslužbeno doznajemo, Nediljka Pavlovića, poznatog zadarskog HDZ-ovca koji je za života promijenio više funkcija nego što neki predaju prijava za posao. Hoće li Nediljko Pavlović doista biti novi zaposlenik gradskog poduzeća Eko d.o.o.? Naša prva informacija da će biti zamjenik direktora pokazala se netočnom. Naime, zašto bi Nediljko Pavlović par godina prije mirovine zadovoljio zamjenički mjestom? On će, kako doznajemo, biti član uprave trgovačkog društva Eko d.o.o. uz bok Dina Perkovića koji je također član uprave društva. Tako će po svemu sudeći Eko d.o.o. imati dva člana uprave. To proizlazi iz službenog odgovora iz tog trgovačkog društva pa u nastavku objavljujemo naša pitanja i njihov odgovor:
1. Da li je i od kada sistematizacijom, odnosno Pravilnikom o unutarnjem redu predviđeno mjesto zamjenika direktora u tvrtki Eko d.o.o.?

 1. Koliko trenutno ima zaposlenih u tvrtki Eko d.o.o. i koja je struktura zaposlenika osim samog direktora? (mislim na samu funkciju, dakle: tajnica, spremačica itd.)
 2. Je li točno da će na mjesto zamjenika direktora ili sličnu odgovornu funkciju biti imenovan g. Nediljko Pavlović ili je možda već imenovan?
 3. Na kojem radnom mjestu će biti (ili je angažiran) g. Nediljko Pavlović?
 4. Da li je za to radno mjesto raspisan ili će biti raspisan javni natječaj?

  1. Pravilnikom o radu Trgovačkog društva Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, koji je trenutno na snazi, nije predviđeno mjesto zamjenika direktora Društva. http://eko-go.hr/o-nama/eko-d-o-o/
  2. U tvrtki Eko d.o.o. trenutno je 10 zaposlenih, a struktura zaposlenika je sljedeća: pomoćnica direktora za poslove gospodarenja otpadom, voditelj projekata gospodarenja otpadom, voditelj proizvodno strojarskih poslova, voditelj projekta izgradnje, voditelj službe financijsko-računovodstvenih poslova, voditeljica odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv, stručna suradnica za edukaciju i arhiv, stručni suradnik za financijsko-računovodstvene poslove, poslovna tajnica.
  3. Eko d.o.o. trenutno u strukturi zaposlenih nema osobu na mjestu zamjenika direktora, niti raspolažemo informacijom hoće li tu funkciju obnašati gospodin kojeg navodite.
  Naime, dopisom od 18. listopada 2018. godine, kojeg nam je uputio gradonačelnik Grada Benkovca stoji kako sukladno udjelu Grada Benkovca u trgovačkom društvu Eko d.o.o., mole da se osigura mjesto još jednog člana uprave ili zamjenika ispred Grada Benkovca.  Podsjećamo da je vlasnička struktura TD Eko d.o.o. sljedeća: Grad Zadar 51%; Grad Benkovac 26%; Zadarska županija 23%.
  Slijedom zahtjeva Grada Benkovca, koji u suvlasničkoj strukturi sudjeluje sa 26 %, zakonom nadležna tijela tvrtke EKO d.o.o. će razmotriti zahtjev Grada Benkovca i o svakoj novoj odluci javnost će biti pravovremeno obaviještena.

U HDZ-u su, vjerojatno, izuzetno ponosni na novi model prekomjernog zapošljavanja svojih kadrova, a na ovaj način javno šalju poruku svim općinama i gradovima u Zadarskoj županiji koji imaju suvlasništvo u brojnim tvrtkama kao što su Zračna luka Zadar, Liburnija d.o.o. (sa čuvenim Nadzornim odborom), Čistoća d.o.o. itd.: “Navalite uhljebi, za sve ima mjesta!”.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime