Na portalu mega-media.hr 10. siječnja 2020. godine objavljen je tekst pod naslovom “EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO Sto milijuna kuna za jedan kilometar Butkovićeve željeznice!?” (http://www.mega-media.hr/ekskluzivno-otkrivamo-sto-milijuna-kuna-za-jedan-kilometar-butkoviceve-zeljeznice/)

potpisan od strane Vaše redakcije, a u kojem se navode netočne tvrdnje.

U tekstu spominjete projekt HŽ Infrastrukture “Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac” i navodite da “…gradnja – rekonstrukcija jednog kilometra dvokolosječnih željeznica košta 100 milijuna kuna, dakle jedan metar 100 tisuća kuna, ostaje za anale i proučavanje oblika pranja novca.”

Radi se o netočnoj informaciji.

Radovi na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac ne podrazumijevaju samo radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka već i radove na svim željezničkim infrastrukturnim podsustavima te cestovnim prometnicama. Ukupno se predviđa radova na oko 100 km kolosijeka, od čega je 44,2 km dvokolosiječne pruge (2 x 44,2 = 88,4 km), a ostalo se odnosi na radove na kolosijecima u kolodvorima.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 2.309.446.208,44 kuna dok procijenjena vrijednost radova po kilometru dvokolosiječne pruge iznosi 52,25 milijuna kuna, odnosno 7,06 milijuna eura.

Pozivamo Vas da u skladu s člankom 40. i 41. Zakona o medijima u cijelosti objavite ovaj ispravak, a da nam se ubuduće s upitima javite na korporativne.komunikacije@hzinfra.hr kako biste dobili točnu i pravodobnu informaciju.

S poštovanjem,

Korporativne komunikacije

HŽ Infrastruktura d.o.o.

Mihanovićeva 12, Zagreb

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime