Redakcija portala Megamedia nakon objavljenog teksta „Pravosudna mafija štiti ubojice hrvatskih domoljuba“, zaprimila je više e-mailova

Jedan od njih je pretpostavljamo (s obzirom da se nije želio legitimirati, priložiti dokumente koje smo zatražili) izvjesnog Mire Bošnjaka, referenta Općinskog suda Široki Brijeg, čija supruga je  Ana, također referentica Općinskog suda Široki Brijeg!? Nepotistička veza obitelji Bošnjak došla je do izražaja, ukoliko se uopće radi  o navedenom Miri  Bošnjaku?! Bošnjak  piše da nije imao kontakt sa sigurnosnim službama (izvjesnim agentom, čiji su objavljeni inicijali  I.P.) i da kao vozač nije sudjelovao u pribavljanju više ne/zakonitih Uvjerenja o pravosudnim ispitima iz Hrvatske Republke Herceg Bosna?! Redakcija nije zaprimila očitovanje na pitanja koja je uputila kontroverznom Miri Bošnjaku koji se obratio redakciji. U kakvom su odnosu referent Općinskog suda Široki Brijeg Miro Bošnjak (rođen 1959.), Mile Zeljko (rođen je 1955. godine)  i Berislav Čuljak, (rođen 1957. godine), biti će tema narednih tekstova.

Svakim danom zaprimamo zanimljive informacije o nepotističko – klijentelističkoj sprezi djelatnika Općinskoga i Županijskoga suda u Širokom Brijegu. Jedna od informacija koju smo zaprimili  kao redakcija  je sljedeća;  Borislav Čuljak poznati je višegodišnji vježbenik Općinskoga suda Širokoga Brijega, od 1986. do 1995. godine, dakle punih devet godina. Pojavila se i osnovana sumnja za vjerodostojnošću, ispravnošću diplome iz srednje škole za Čuljka, navodi se da je Čuljak poznata srednjoškolska propalica (navod iz emaila nije dokumentiran!). O tome ćemo detaljnije drugom prilikom.

Do Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu Čuljak je stigao, kako smo opisali u prethodnom tekstu posredno preko sudca Mikulića za vrijeme Hrvatske Republke Herceg Bosna. Borislav Čuljak iz evidencije MUP-a, je povezan je s krim miljeom koji se bavio švercom ukradenih vozila. Veza s  Ivicom Mandićem,(rodbinski povezani , sestra Mandića je supruga Čuljka ) koji je za vrijeme Jugoslavije osuđivan za krađe i šverc vozila. Nadležne službe MUP-a, zabilježile su i sukob Borislava Čuljka s pripadnicima krim miljea prilikom čega je Čuljak zadobio teške tjelesne ozljede (povrede glave). Mile Zeljko u Širokom Brijegu je poznat kao dugogodišnji djelatnik Općine Široki Brijeg, koji 1994. godine prelazi raditi na Općinski sud Široki Brijeg, bez položenog pravosudnog ispita, 1995. godine  domogao se  Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu, na isti i ne/zakoniti način kao  Borislav Čuljak .

Možemo konstatirati da se radi o kadrovima Komunističke partije Lištica, koji su iskoristili  kaos ratnoga vremena, partijska poznanstva Saveza komunista  (suca Stjepana Milulića )  i domogli se Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu Hrvatske Republike Herceg Bosna.

Mafijaška metodologija rada predsjednice Osnovnog suda Široki Brijeg, Bosiljke Rudež evidentna je  u predmetu IKS. 9/91., od 03.04.1995 i 07.04.1995 godine (opisano u feljtonu Tamna strana Hrvata 14, Sokolova pravosudna mafija), u kojemu Predsjednica suda Bosiljka Rudež 03.04.1995. godine poziva Bašić Stojana (otac poginulog branitelja HVO-a), na sud , radi upućivanja na izdržavanja zatvora u trajanju od jedne godine. Dana 07.04.1995. godine  Predsjednica suda Rudež  izrađuje nezakonitu Potvrdu kojom je obustavljen postupak izdržavanja zatvorske kazne. Nadležne službe  MUP-a, evidentiraju nezakonito postupanje Rudež. Izvanrednog otkaza za Rudež nije bilo, kao ni zakonitog postupanja po službenoj dužnosti od tada Okružnog tužitelja?! O Sokolovoj  pravosudnoj mreži ćemo detaljnije u nastavcima …

Gospodinu Bošnjaku kao redakcija uputili smo dopis sljedećega sadržaja:

Poštovani g. Bošnjak,

naša redakcija zaprimila je Vaš e-mail naslova – Demant na tekst.  Predlažemo da nam pošaljete putem emaila; preslik osobne iskaznice ili putovnice, preslik radne knjižice, sve kako bi utvrdili  da li se konkretno navodi iz  teksta odnose na Vas. S obzirom da se radi o složenom predmetu, tekstu, navodima o prikrivanju ubojica,  činjenicama temeljem kojega  nadležne sigurnosne službe Bosne i Hercegovine, u zaštiti Ustavnog poretka, po sili zakona moraju  provesti izvide i utvrditi istinitost navoda.

Po našim informacijama Vi ćete biti pozvani kod nadležnih državnih institucija na poligrafsko vještačenje, kao i Vaše kolege;  Mile Zeljko, Borislav Čuljak, Bosiljka Rudež, Mladen Jurišić i Stjepan Mikulić, na okolnost utvrđivanja navoda iz teksta našega portala. Kako smo informirani od nadležnih službi provesti će se i vještačenje Diploma (srednje škole, fakulteta) i Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu, gospodina Mile Zeljke i Berislava Čuljka. Glede navoda iz predmeta Kri.58/93 Okružnog vojnog suda Mostar, ne sumnjamo da će nadležne institucije provesti rekonstrukciju i počinitelje zločina privesti pravdi.

Kako bi ubrzali proces dokazivanja navoda iz teksta javnosti, Vama predlažemo kao djelatniku pravosuđa Bosne i Hercegovine da kontaktirate gospodina Zeljku i Čuljka, te da našoj redakciji dostavite originalna  Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu za gospodina Milu Zeljku i gospodina Borislava Čuljka, ukoliko ste u mogućnosti da nam dostavite i Rješenje Advokatske komore BiH, kao i Rješenje Ministarstva pravosuđa i uprave Hrvatske Republike Herceg Bosna, kojima se odobrava polaganje pravosudnog ispita gospodinu Mili Zeljki i Borislavu Čuljku, a koje je potpisao ministar pravosuđa i uprave Stjepan Paranjić.

Ukoliko Vi i Vaše kolege sa suda i tužiteljstva prihvatite naš prijedlog, i dokažete neistinitost navoda iz teksta, nadamo se kvalitetnom očitovanju javnosti, radi istinitosti objavljenih navoda.

U nadi da ćemo uspostaviti suradnju s Vama i Vašim kolegama radi istinitosti navoda, srdačno Vas pozdravljamo!

UREDNIŠTVO

Gospodin koji nam se obratio putem elektronske pošte te se predstavio kao Miro Bošnjak nije postupio po zamolbi redakcije.

1 KOMENTAR

  1. Tekst je potrebno službeno preporučenom pošiljkom poslati na adresu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, ulica Kraljice Jelene 88, 71 000 Sarajevo. S obzirom da se spominju poznati korumpirani priučeni sudci , provincijskih sudova, bilo bi dobro poslati i na postupanje VSTV-u i UDT-u, u Sarajevo. Uvjerenja Hrvatske Republike Herceg Bosna , poznata su materija u Sarajevu, imaju oni sva ta Uvjerenja i dokumentaciju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime