Neizbrisivi tragovi komunističkih zločina ostavljeni su na prostorima Hercegovine. Drugi svjetski rat i poraće bilježi komunističke zločine,  križne putove, krvne osvete, komunističku represiju  o čemu danas povjesničari pišu, bilježeći pojedinosti , snimajući i filmove

Tako za primjer imamo obilježavanje obljetnica ubojstva 66 franjevaca u Širokom Brijegu. Naredbodavci i ubojice  širokobrijeških fratara su poznate desetljećima. Privođenje ubojica nevinih franjevaca do danas nije provedeno. Svi se pitamo zašto? Jedan od razloga može biti pedigre komunističkih ”klasa”. Pripadnicima komunističke partije koji su ubijali susjede, svoje najmilije kako bi se pozicionirali u komunističkoj partiji, nije nepoznanica u Širokom Brijegu. Svojim zločinom, komunisti  su se penjali na više instance i dobivali veće sinekure. Strah koji su sijali ubojstvima i zločinima, postao je pravno sljedništvo njihovih potomaka, koji i danas siju strah po napaćenoj Hercegovini. Hercegovina kao stoljetna zemlja Hrvata svakim danom sve je siromašnija i raseljenija. Poduzeća i poduzetnici  Hercegovine svakim danom su izloženi represiji predstavnika Sokolove mreže, koji su doškolovani na raznim fabusima i opremljeni ćiriličnim diplomama iz Republike Srpske, a čine sustav  policijske – pravosudne i porezne mafije,  Sokolove mreže.

Tko su potomci komunističke ideologije i kako siju strah Hercegovinom 2020. godine? Radi se o novoj komunističkoj klasi, čiji su pripadnici, obitelji sudjelovale u likvidacijama Hrvata, širokobrijeških franjevaca… Danas oni promoviraju europske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Radi se o pripadnicima pravosudne mafije Sokolove mreže , koji godinama prikrivaju zločine koji su počinjeni nad Hrvatima. Kao čuvari komunističkih zločina, u hercegovačkoj pravosudnoj zajednici , pripadnici Sokolove mreže svoje pravosudne pozicije  prenose s koljena na koljeno.

Prepoznatljivi predstavnici komunističkih obitelji Hercegovine u pravosuđu su ; Stanko Čolak, Bariša Čolak, Vlado Crnogorac, Stjepan Mikulić, Mirko Grgić, Marko Martinović… Zajedničko im je pored što su pripadnici iste ideologije i komunističke partije, da su kumski i rodbinski povezani. Sokolovu mrežu pravosudne mafije naslijedili su: Dragica Šimić sestra Marka Martinovića, Bosiljka Rudež žena Blage direktora Vazduhoplovne industije JNA-Soko Grude, Mile Zeljko, zet Stanka Čolaka, istaknuti komunist općine Široki Brijeg… Svi pobrojani i namjerno izostavljeni mogu se prepoznati u jednom od predmeta u kojemu se prikriva komunistički-razbojnički  zločin, ubojstvo, nevinih Hrvata.

Svjedočanstva obitelji ubijenih, nezakonito procesuiranih, dokazuju i ukazuju na moć Sokolove mreža, pravosudne mafije, kao nove hercegovačke klase – kaste “Crvenih buržuja”. Prisjetimo se predmeta Fra Joze Zovke, svećenika iz Međugorja. Za Hrvate nezaboravni proces, suđenje fra Jozi Zovki od tužitelja Rude Mlinarevića, po članku 133. KZ SFRJ radi Međugorja,  istražnog suca Vlade Crnogorca, isljednika iz Gruda Vinka Petrušića i suca Okružnog suda Mostar Marka Martinovića.

Znakovito je da se za predsjednika Županijskog suda Široki Brijeg 2004. godine imenuje  Dragica Šimić, sestra Marka Martinovića, suca koji je osudio fra Jozu Zovku.    Prepoznatljivi po kriminalu su sudci sokolove mreže Županijskog suda Široki Brijeg , posebno se iskazao sudac Tihomir Jurko iz Čitluka, za kojega se vežu kriminalne afere oko registracija poduzeća na umrle osobe. Suci Stjepan Mikulić i Kata Zovko proslavili su se u aferi Finves Drvar. Tužitelj Ljiljanko Naletilić, kao suradnik Sokolove mreže otišao je u mirovinu, pod zaštitom ubojica širokobriješke mafije koja do danas nije procesuirana , a djelom kadrovira u pravosuđu.

Nakon što je imenovana predsjednicom Općinskog suda Široki Brijeg  žena direktora vazduhoplovne industrije JNA., Soko Grude Bosiljka Rudež, isti  sud vodi na kriminalan klijentalističko-nepotistički način. U travnju 1995. godine Bosiljka Rudež kao predsjednica suda pozvala je Stojana Bašića sina Cvitana iz Broćanca, općina Posušje na izdržavanje zatvorske kazne 1,5 godina po pravomoćnoj presudi Višeg suda Mostar, koja je potvrđena  na Vrhovnom sudu BiH. Nakon telefonskog poziva, pripadnika Sokolove mreže, Bosiljka Rudeš donosi Odluku kojom  Stojana Bašića ne šalje na izdržavanje zatvorske kazne. Preispitivanjem postupanja Bosiljke Rudeš sa sigurnošću možemo zaključiti da se radi o osobi s mafijaškim komunističkim pedigreom. Privatizacija Soko Grude bila je  pravosudna bitka Stjepana Mikulića i Bosiljke Rudež s poduzetnikom Mirom Palcem. Imovina Soko vazduhoplovne industrije JNA, transferirana je u okrilje, vlasništvo Sokolovaca – Jugoslovena i ćiriličara,  pod zaštitom korumpiranih tužitelja i sudaca, pripadnika sokolove mreže.

Kadrovi sokolove mreže, pravosudne mafije Hercegovine birani su iz povjerljivih komunističkih  obitelji, kao jamac sigurnosti prikrivanja zločina od ubojstava Franjevaca širokog brijega pa sve do ubojstva Lane Bijedić, mlade djevojke iz Mostara, koja je nesretno okončala život u Ljubuškom 2019. godine, a čije ubojstvo prikriva novoimenovani involvirani tužitelj  , niskoga kvocijenta inteligencije Josip Aničić, predodređenog od šefova, za predmete u kojima treba zabrljati, zamračiti stvarne činjenice, po nalogu mentora Vesne Ćavar. Novoimenovani tužitelj Josip Aničić tijekom istrage ubojstva Lane Bijedić namjerno je medijima odavao povjerljive informacije, kako bi zaštitio – prikrio zločin ubojice/a  Lane Bijedić. Iz telefonskih izlista mobitela  Lane Bijedić jasno je da je su u ubojstvo  umiješani i članovi obitelji pripadnika širokobriješke Sokolove mreže. O županijskim tužiteljima Zapadno hercegovačke županije  na čelu s Vesnom Ćavar, istaknutom članicom Saveza komunista i njenim  biranim suradnicima (članovi kriminalnih skupina) suradnicima pravosudne mafije Sokolove mreže, drugom prilikom posvetiti više tekstova o konkretnim predmetima. Kako se može kupiti tužitelj?!  Primjer kako je tužitelj Borislav Čuljak snimljen od sigurnosnih službi za vrijeme preuzimanja novaca od poreznika S.N.,iz Širokoga Brijega, u stanu u centru Širokoga Brijega (iznad slastičarnice „Aldi“) kao mito (označeni novac u koverti) za predmet Bašić (propucavanje čovjeka u Širokom Brijegu) kojim se oslobađa Bašića od optužbi za propucavanje iz vatrenog oružja. Imovinska  kartica obitelji Bore Čuljka  zanimljiva je po svim segmentima.

Tko su nasljednici pravosudne mafije Sokolove mreže i kako funkcionira nepotistička – klijentelistička, komunistička  mreža danas? Predsjednica županijskoga suda Široki Brijeg Bosiljka Rudež , žena je Blage direktora Vazduhoplovne industrije JNA, Soko Grude, kuma je Bernardice Čović, žene Jugoslavena i ćiriličara Dragana Čovića, koja je sudovala na Širokom Brijegu, a njihov zajednički  mentor je Stjepan Mikulić, koji je zaslužan za proces pretvorbe i privatizacije sokolove imovine kao sudac Višega suda Mostar. Zbjeg sokolovaca pravosudne mreže, na makarsku rivijeru za vrijeme Domovinskoga rata posebna teme je našega portala.

Nepotizam, kriminal i korupcija ; Bosiljka Rudež kao predsjednica županijskoga suda zaposlila je svoju kćer na Općinskom sudu Ljubuški, ispostava zemljišnog odjela Grude. Sin Bosiljke Rudež involviran je u pravosudni sustav BiH. Mile Zeljko ima sina Andriju koji ima nasljedni niži kvocijent inteligencije , ostao je sa srednjom stručnom spremom, nije se doškolovao kao tata s lažnim Uvjerenjima i diplomama , zato  je u sustav sokolove pravosudne  mreže Mile Zeljko involvirao svoju nevjestu (ženu od sina) koja radi na Općinskom sudu Široki Brijeg. Sin Andrija Zeljko  poznati je širokobriješki delikvent, omiljena djela su mu  Remećenje javnoga reda i mira. Mile Zeljko oženio se iz obitelji Čolak (Grljevići kraj Ljubuškoga) koja mu je preko Stanka Čolaka (Savezna UDBA-Beograd ), osigurao streloviti uspon u pravosudnoj hijerarhiji Sokolove mreže.

U pravosuđu Hercegovine ima i poštenih predstavnika “hrvatskih obitelji”, koji svoj rad temelje na zakonitim diplomama, i koji nisu pripadnici Sokolove mreže pravosudne mafije. Primjer iz Širokoga Brijega je HDZ ova, Obitelj Bože i Radmile Mandić. Kako jedna hrvatska obitelj postaje meta – žrtva Sokolove pravosudne mreže pojasniti ćemo u primjeru sudca i sutkinje Mandić. Sukob Mile Zeljke županijskoga sudca i  Radmile Mandić  sutkinje Prekršajnoga suda prepričava se i danas po hodnicima sudova.

Mile Zeljko kao županijski sudac od sutkinje općinskoga suda Radmile Mandić zatražio je brisanje prekršajnih djela iz prekršajne evidencije za sina Andriju Zeljku. Nakon što je sutkinja Mandić odbila nezakoniti zahtjev Mile Zeljke, kreće represija Sokolove mreže nad obitelji Radmile Mandić. Božo Mandić muž Radmile Mandić poznati je utemeljitelj HDZ u Širokom Brijegu, diplomirani pravnik po struci, kao HDZ ovac ,postaje  prvi predsjednik Općinskoga suda za prekršaje u Širokom Brijegu. Od 1999 godine Mandić je općinski pravobranitelj, a gospođa Radmila sudac Općinskoga suda Široki Brijeg. Ne brisanjem Andrije Zeljke iz prekršajne evidencije, dolazi do nezakonitog dugogodišnjeg procesuiranja sudca Bože Mandića, muža Radmile.

Mile Zeljko i Vesna Ćavar kao predstavnici komunističke kaste-klase sokolove mreže kreću s nezakonitim  procesuiranjem Bože Mandića, stavljajući mu na teret kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Županijsko tužiteljstvo sačinilo je optužnicu br. KT.279/07.,od 23.07.2009.godine. Županijski Kantonalni sud Mostar u predmetu broj 070K01633419Kžk,  dana 02.09.2019 godine oslobodio je Božu Mandića od optužbi Vesne Ćavar – Županijskoga tužiteljstva ZHŽ. Dakle nakon deset punih godina Božo Mandić kao pravobranitelj – sudac oslobođen je od optužbi koje mu je na teret stavljala sokolova mreža pravosudne mafije, na čelu s Vesnom Ćavar.Punih deset godina Mandić je izopćen  iz zajednice (ostao bez posla)  kao kriminalac, protiv kojega se vodi kazneni postupak. Što je sve negativno utjecalo i na rad sutkinje Mandić, žene Bože.

U prvom stupnju u predmetu Bože Mandić sudovala je Karica Artuković, sutkinja Općinskoga suda Ljubuški. Božo je oslobođen od odgovornosti koju mu je na teret stavljalo Županijsko tužiteljstvo ZHŽ. Po žalbi  Tužiteljastva ZHŽ., ukinuta je presuda i predmet je završio na Županijskom sudu Široki Brijeg ( u sustavu sokolove mreže), po žalbi na Vrhovnom sudu u FBiH – Sarajevo, Vrhovni sud FBiH i tako tri puta u deset godina. Pojedinosti o presudi molimo da pročitate kao dokaz kako predstavnici komunističke sokolove mreže, pravosudne mafije deset godina uništavaju hrvatsku obitelj Mandić.

Dana 07. veljače 2020. godine na sastanku udruženja sudaca Županije Zapadnohercegovačke u Ljubuškom, na kojemu je presjedala predsjednica Katica Artuković, a na kojemu su sastanku prisustvovali svi sudci županije, kao članovi udruženja, došlo je do rasprave i monologa sudkinje Općinskoga suda Radmile Mandić, koja je upozorila na kriminal i korupciju, nezakonita optuživanja Hrvata, Bošnjaka i Srba od strane korumpiranih sudaca Županije Zapadno hercegovačke, nama poznatih članova sokolove mreže. Radmila Mandić opisala je i svoj obiteljski slučaj u kojemu je njen muž nezakonito procesuiran od 2007 godine, kao djelatnik ministarstva pravosuđa. Na internim sastancima sudaca potvrđeno je da portal www.megamedia.com iznosi stvarne činjenice i istinu, o koruptivnoj -kriminalnoj organizaciji pravosuđa Hercegovine ,koja je dobila naziv Sokolova mreža. Nije sporno ni da su se pojedinci nezakonito domogli diploma pravnoga fakulteta i Uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu za vrijeme vladavine Hrvatske Republike Herceg Bosna.

Moć pravosudne mafije sokolove mreže Jugoslavena-ćiriličara  Dragana Čovića  : Stanka Čolaka, Marka Martinovića, Mirka Grgića, Bariše Čolaka, Bernardice Čović, Stjepana Mikulića, Bosiljke Rudež, Mile Zeljeke, Ljiljanka Naletilića, Vesne Ćavar, Vlade Crnogorca, Borislava Čuljka, Rude Mlinarevića….okarakterizirana je kao povijesna nedaća hrvatskoga  Naroda. Ubojstva domoljuba, rodoljuba, Hrvata,  zločini komunista nad hrvatskim narodom , ostaje  zamračen , nekažnjen, zahvaljujući sokolovoj mreži pravosudne mafije. I danas  Hercegovinu gazi čizma pravosudne mafije komunističke – sokolove mreže.(NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime