Japanski ministar zdravstva izjavio je u utorak kako je vrlo vjerojatno da je strana tvar otkrivena u cjepivima Moderne protiv covida-19 u južnoj prefekturi Okinawi nastala prilikom umetanja igala u bočice

Prefektura Okinawa objavila je u nedjelju da djelomično odgađa program cijepljenja Moderninim cjepivom nakon što su otkrivene strane tvari u bočicama i špricama. Ministarstvo zdravstva kasnije je priopćilo da su igle možda bile nepravilno umetnute u bočice, zbog čega su odlomljeni dijelovi gumenog čepa. 

“Koji god da je razlog (za stranu tvar), saznali smo da nema sigurnosnih ili drugih problema”, rekao je novinarima ministar zdravstva Norihisa Tamura dodavši da nije neuobičajeno da strani materijal uđe u bočicu s drugim cjepivima.

“Nastavit ćemo prikupljati informacije i izvještavati”, dodao je.

Japan je suočen s dosad najvećim valom infekcija tijekom pandemije zbog jako zarazne delta varijante koronavirusa.

Cijepljenje su otežala kašnjenja uvezenog cjepiva i otkrivanje kontaminacije u nekim dozama Moderne, što je dovelo do obustave upotrebe tri serije Modernina cjepiva prošli tjedan.

Taro Kono, ministar zadužen za kampanju cijepljenja, izjavio je u utorak da želi ubrzati isporuku cjepiva općinama koje su bile prisiljene zaustaviti cijepljenje zbog nedostatka doza.(INDEX)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime