Jučer je u poslijepodnevnim i večernjim satima održana je radionica u obradi i pripremi tune pod vodstvom dvojice priznatih japanskih chefova i majstora sushija, g.Amana i g.Satoa, u restoranu Foša u Zadru.

Radionici su prisustvovali chefovi iz čak osam zadarskih restorana te po jednog restorana iz Lovrana i Šibenika. Radi se o restoranima Bruschetta, 2Ribara, Kornat, konoba Pece, Pelegrini, Turisthotel Catering te restoranima hotela Falkensteiner, Bastion i Draga de Lovran. Japanski i hrvatski chefovi su razmijenili iskustva i znanja u pripremi tunjevine, a posebno zanimljivo je bilo promatrati kako japanski majstori na virtuozan način obrađuju tunu svojim posebnim tradicionalnim i dragocjenim noževima.  Radionicu je popratila i japanska nacionalna televizijska kuća NHK, koja će za vrijeme trodnevnog festivala izraditi posebnu reportažu o Zadru i zadarskoj regiji. Posebno zahvaljujemo vlasnicima i zaposlenicima restorana Foša na ljubaznom ustupanju kuhinje i restoranskih prostorija za ovo lijepo i nadamo se za sve prisutne chefove informativno događanje.

Ovako obrađena tuna, inače donirana od strane hrvatskih uzgajivača i izvoznika u Japan, tvrtki Pelagos, Kali tuna, Jadran tuna i Sardina iz Postira na Braču, bit će poslužena u petak na gala večeri u restoranu Foša za mnoge uvažene uzvanike iz Japana, Australije, Francuske, Republike Koreje i Hrvatske, ali i na središnjoj manifestaciji za javnost koja će se održati na Narodnom trgu u Zadru u subotu, dana 24. siječnja od 11:00 do 13:00 sati, uz poseban show i nastup Wa-daiko bubnjarske grupe Kiyo-Kito Taiko. Turistička zajednica grada Zadra poziva sve zainteresirane da se pridruže u subotu na zanimljivom gastronomskom događaju na Narodnom trgu!