Do dan danas nije razriješena enigma zašto Jasmin Stavros nije održao dogovoreni koncert za doček 2015. na Kačićevom trgu u Makarskoj.

Doduše, gradski oci tvrde da su koncert morali otkazati zbog bure, no tisuće Makarana mogu posvjedočiti da te večeri, dakle  na dan 31.12.2014. bure u Makarskoj nije bilo!
Iako nije nastupio, Jasmin Stavros je svoje novce dobio, a za otužnu atmosferu u novogodišnjoj noći na makarskom glavnom trgu nitko nije odgovarao. Pokušali smo doznati koliko je doista Jasmin Stavros dobio od Grada Makarske za neodržani koncert jer se u javnosti pojavila informacija da je dobio 90 tisuća kuna, a ovih dana neki tvrde da je iznos bio kudikamo veći i da je riječ o nevjerojatnih 250 tisuća kuna!
Obzirom da je razlika između 90 tisuća kuna i četvrt milijuna itekako velika, službeno smo od Grada Makarske zatražili da nam pošalju Ugovor iz kojeg je vidljivo koliko je Jasmin Stavros doista dobio.

Ivana Pleić odbila dati informacije

Unatoč jasno deklariranim stavovima makarskog gradonačelnika Tonćija Bilića kako rad gradske uprave mora biti transparentan i kako novinari uvijek mogu dobiti sve informacije kako bi izbjegli objavljivanje neprovjerenih informacija, čini se da njegovi podređeni ne dijele takvo mišljenje.
Prekršivši čitav niz zakonskih odredbi, Ivana Pleić, odnedavno viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol odbila nam je dati tražene informacije čime je dovela u vrlo nezgodan položaj Grad Makarsku, ali i sebe. Naime, Zakon o pravu na pristup informacijama predviđa vrlo visoke novčane kazne te bi Grad Makarska zbog nepromišljenosti Ivane Pleić mogao platiti čak 100 tisuća kuna na teret makarskih poreznih obveznika, a ona osobno 20 tisuća kuna kazne!

Građani imaju pravo znati

Zbog neodgovornog i nezakonitog postupanja Ivane Pleić nismo uspjeli doznati ni to je li istina da je Grad Makarska isplatio unaprijed novac Jasminu Stavrosu iako u „tajnom“ ugovoru navodno piše da će novac dobiti nakon održanog koncerta. Također ostaje nepoznanicom jesu li makarski gradski oci smjeli otkazati koncert zbog bure koje nije bilo obzirom da bura svakako ne spada u višu silu kako su to neki od njih uvjeravali makarsku javnost.
Dakle, još jednom apeliramo na Grad Makarsku da javno pokaže građanima ugovor sa Jasminom Stavrosom jer građani imaju pravo znati koliko je novaca iz njihovih džepova otišlo Stavrosu 90 tisuća kuna ili četvrt milijuna ili???
U cijeloj ovoj priči oko Stavrosa nije jasan još jedan detalj. Poznato je da svi estradnjaci udvostručuju ili čak utrostručuju cijenu svojih nastupa u novogodišnjoj noći. Zanima nas zašto je tako lako dogovoreno da će Stavros neodržani koncert odraditi ovo proljeće kada se zna da je cijena njegovih nastupa u to doba cca. 40 tisuća kuna?!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime