Javila se Kolinda Grabar Kitarović: Pratit ćemo zdravstveno stanje male Vanese

0

Dragan D.. iz Koprivnice, čija je 14-godišnja kći teško bolesna, nazvao je ured predsjednice na Pantovčaku, a nedugo potom završio je u zatvoru

Naime, on je ured predsjednice nazvao, piše Index.hr, kako bi zatražio pomoć za teško bolesnu kći. 14-godišnja djevojčica je prošla desetak operacija, a sljedeća koju treba obaviti je preskupa. Stoga je njen otac, kako tvrdi, odlučio predsjednicu zamoliti za pomoć za operaciju izvan zemlje. Radi se o operaciji koja bi djevojčici iznimno olakšala život. Na njegovo poziv javila se tajnica ureda koja ga je uputila da predsjednici pošalje dopis. Revoltirani muškarac na to je rekao: “Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora”, zbog čega je odmah prijavljen policiji koja ga je pronašla i uhitila. Iz Kolindinog Ureda je danas stiglo priopćenje u kojemu je potvrđen telefonski poziv Dolenca. Također, kako se navodi u priopćenju, roditelji teško bolesne djevojčice su ih kontaktirali u kolovozu prošle godine i molili pomoć. Ured predsjednice je, kako tvrde, kontaktirao Ministarstvo zdravstva i HZZO, no na tome je sve stalo.
Priopćenje Ureda Kolinde Grabar-Kitarović donosimo u cijelosti.

“Vezano uz slučaj poziva g. Dragana D. Uredu Predsjednice, potvrđujemo da je u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, u Kabinetu Predsjednice Republike zaprimljen telefonski poziv nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima”, navodi se u priopćenju.

Roditelji su pomoć molili još u kolovozu prošle godine

“U međuvremenu, nakon što smo saznali identitet osobe koja je uputila poziv Uredu, provjerili smo dokumentaciju u Uredu koja bi mogla biti vezana uz taj slučaj, te u tom smislu izvješćujemo kako su nam se pismom od 16. kolovoza 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan D. moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja svoje teško bolesne kćeri Vanese u inozemstvu”, dodaje se u priopćenju iz Kolindinog Ureda.

“Vodeći računa o ozbiljnosti zdravstvenog stanja malene Vanese, te uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsjednice Republike u nastavku njezina liječenja, Ured je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu”, navodi se u priopćenju.

“Ured Predsjednice ne može utjecati na mišljenje liječnika”

“Dana 29. kolovoza 2017. Direkcija HZZO-a uputila je gospođi Kruni D. , majci malodobne Vanese, dopis kojim je izvješćuje o postupku koji je potrebno provesti u svrhu odobravanja liječenja u inozemstvu, te je o istom izviješten i Ured Predsjednice. Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. D. ovoga ponedjeljka”, dodaje se u priopćenju Ureda.

“Zabrinuta za zdravstveno stanje male Vanese, Predsjednica Republike Hrvatske prati odluke liječničkog konzilija, te donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca”, zaključuje se u priopćenju Ureda Kolinde Grabar-Kitarović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime