Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 31. siječnja 2018. natječaj za provedbu podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Svrha ovog natječaja, poručuju iz tvrtke Driope, je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta.

Prihvatljivi sektori ulaganja su:

  • sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda
  • sektor pružanja usluga u ruralnim područjima (usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge)
  • sektor turizma u ruralnom području
  • sektor tradicijskih i umjetničkih obrta

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura, te su početnici u sektoru turizma. Korisnici trebaju ući u Registar poreznih obveznika prije podnošenja Zahtjeva za potporu te se nastaviti baviti predmetnom aktivnošću i poljoprivredom najmanje 5 godina nakon konačne isplate.

Visina potpore po korisniku iznosi 375.575,00 kuna te se isplaćuje u dvije rate (po 50%), a zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 23. travnja 2018. godine do 12:00 sati, kazali su nam u tvrtki Driope koja se, između ostaloga, bavi poslovnim savjetovanjem.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime