Čelnici dvaju gradova, Ploča i Vrgorca te općine Gradac odlučiše objaviti vijest kako će zajedničkim snagama sagraditi jednu montažnu kuću za jednu obitelj iz Banovine

Onima koji ne čitaju pažljivo, moglo se učiniti kako će gradonačelnici i načelnik posegnuti u svoje proračune i zagrabiti onoliko novaca koliko treba. Bio bi to human čin kojeg sigurno ne bi nitko kritizirao, bez obzira na svoju političku orijentaciju.

 Ali ne! Okitiše se političari tuđim perjem, krenuše u izbornoj godini prikupljati jeftine političke poene. No istina je, kao i vijek, negdje drugdje. Najglasniji među čelnicima ova dva grada i općine je Mišo Krstičević, aktualni gradonačelnik Ploča.

– Ovaj humani čin pomoći može biti pokretač povezivanja većeg broja obrtnika u jedan tehnološki zajednički projekt koji će svima biti jedno novo iskustvo, kazao je za medije Krstičević. Da ne bi bilo zabune, neće se ta jedna kuća financirati zajedničkim snagama iz proračuna općine Gradac, gradova Ploča i Vrgorca već iz džepova građana koje dovitljivi političari pozivaju da pomognu donacijama i radom.

Je li moguće da Mišo Krstičević kao gradonačelnik grada sa gotovo 80 milijuna kuna godišnjeg proračuna nije mogao financirati barem pola te kuće, a Vrgorac i Gradac drugu polovicu? Zapravo, ni to nije toliko važno koliko činjenica da će iza buduće montažne kuće stajati obični mali ljudi,  a ne Mišo Krstičević i njegovi kolege iz Vrgorca i Gradca. Naravno, slavu će pobrati političari, to ne treba posebno isticati…