Lokalni šerif, kako mnogi nazivaju Kristijana Kapovića, u posljednjih nekoliko tjedana napravio je više gafova nego u čitavoj svojoj političkoj karijeri

Neobično zainteresiran za (ne)izgradnju benzinske postaje na ledini uz cestu koju on ne kontrolira, Kristijan Kapović osobno je poduzeo sve što nije trebao. Neprimjerenim, neumjerenim istupima u javnost pokazao je visoku razinu političkog primitivizma kakav se rijetko viđa čak i na ovim prostorima, no blokiranjem Virskog mosta dao je autogol! Da je to napravio u SAD-u ili bližoj nam Njemačkoj ili Francuskoj, Kapovića bi proglasili teroristom. Doduše, prvo bi nad njim proveli psihijatrijsko vještačenje da se uvjere je li u pitanju ludost ili najobičniji odmak od surove stvarnosti, no Kapovića su policajci radosno pozdravljali, rukovali se s njim i pod pritiskom bijesnih mještana koji su se „pekli“ na suncu zbog glupe blokade mosta, priveli ga bez da su mu stavili lisičine na ruke iako se privođenju žestoko opirao. Stječe se percepcija kako Kristijan Kapović uživa zaštitu policije.
Samo dan kasnije, na otvaranje Virskog ljeta dolaze Božidar Kalmeta i Milan Bandić i gotovo se ne odvajaju od virskog načelnika šaljući tako poruku u javnost kako Kristijan Kapović uživa njihovu zaštitu, mentorstvo i da nemaju ništa protiv blokade Virskog mosta, po mnogima terorističkog čina, pa stoga i ne čudi prethodno blagonaklono postupanje policije. Već par dana kasnije požalili su svoj dolazak na Vir jer se njihov politički prijatelj i suradnik Kristijan Kapović nikako nije mogao suzdržati već je krenuo protiv predsjednice Trgovačkog suda u Zadru prozivajući je za pravosudni skandal i privatizaciju suda čineći tako štetu i mnogim svojim političkim prijateljima iz HDZ-a koji su mu zamjerili takvu svinjariju. Kao da mu to nije bilo dosta, još je sve začinio izlizanom i toliko puta ponovljenom rečenicom kako „u svakoj državi postoji mafija, ali ovdje mafija ima svoju državu“. Što je pjesnik htio reći, to najbolje zna upravo Kristijan Kapović jer je više puta bio na policiji i državnom odvjetništvu nego većina naših sugrađana.
Zahvaljujući novcima svojih sumještana, novcima koje on voli nazivati općinski proračun, Kristijan Kapović je platio određenim medijima i novinarima nemale novce da o njemu pišu hvalospjeve u čemu su se posebno istaknula dva dnevna lista od kojih je jedan objavljivao nesuvisle članke sve u svrhu kontrole štete. Tu je naravno i lokalni bilten, Virski list koji se u potpunosti financira iz općinskog proračuna, odnosno iz džepova svih Virana, pa čak i onih koji Kapoviću ne bi dali ni čašu vode, a kamoli izborni glas. Kad njegovi novinari ne bi pisali hvalospjeve, onda bi kopirali tekstove iz lokalnog virskog biltena kao što su to učinili i danas.
Problem (ne)izgradnje benzinske pumpe shvatio je preosobno i upravo o tom projektu ovisi i njegova politička sudbina. Kristijan Kapović izgubio je busolu, svojim nepromišljenim postupcima kakvim su se nekoć davno služili hajduci, drumski razbojnici, pokrenuo je početak svog političkog kraja… (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Što se lošije može reći u Kristijana Kapoviću, koji je već prije 5 godina trebao podnijeti ostavku, radi lošeg vođenja Općine Vir, virskog Proračuna, dijeljenja privilegija onima koji ga vjerno slušaju i biraju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime