Mnogi Makarani prisjećaju se događaja u njemačkom gradu Aschaffenburg kada su pripadnici kriminalističke policije u spektakularnoj akciji uhitili četvoricu muškaraca iz Makarske

Prema dostupnim podacima, objavljenim u njemačkim policijskim biltenima, četvorica mlađih muškaraca, svi redom iz Makarske zabavljali su se redovito u jednom disko klubu kada im je prišao jedan Nijemac. Pozvao ih je na stranu i ponudio im enormnu zaradu, ako mu dopreme deset kilograma eksploziva namijenjenog rušenju jednog mosta. Četvorica Makarana pristaju sudjelovati u tom činu, no za sve doznaje policija i kreće opsežna akcija sprječavanja mogućeg terorističkog čina.

Četvorica Makarana, eksploziv su trebali donijeti na tržnicu u njemačkom gradu Aschaffenburg gdje im je zauzvrat ovaj Nijemac trebao predati veću količinu novaca. Doznavši detalje transakcije, tog dana je iz užeg centra grada evakuirano više od dvije tisuće ljudi, a pripadnici kriminalističke policije su zauzeli tržnicu glumeći i kupce i prodavače.

Istodobno su u zraku policijski helikopteri odakle se nadgleda cijela operacija. Kada su se pojavila četvorica Makarana na tržnici, pripadnici njemačke kriminalističke policije su ih brzom akcijom uhitili i svakog pojedinačno pod jakom policijskom pratnjom sproveli u regionalni policijski centar jedne pokrajine. Svaki od njih bio je u zasebnom policijskom helikopteru kojeg su pratili vojni helikopteri što dovoljno govori koliko su ova četvorica Makarana zabrinula njemačke vlasti. Nakon nekoliko tjedana provedenih u pritvoru, osumnjičenici za terorizam su pušteni jer policija nikada nije uspjela identificirati misterioznog Nijemca kao ni gdje je eksploziv.

Vođa ove skupine Makarana, danas je istaknuti član NL Osejava i želi biti gradski vijećnik…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime