Nezavisna lista Osejava kao produkt nezadovoljstva građana Udruge za održivi razvoj Osejava, poremetit će izbornu matematiku na skorašnjim lokalnim izborima

U svom dosadašnjem djelovanju kao udruga, a odnedavno i kao nezavisna lista, članovi kontinuirano upozoravaju na nered u prostoru, ističu razne primjere ekocida, monstruozne betonizacije u prekrasnoj Makarskoj. Zahvaljujući HDZ-ovoj gradskoj vlasti na čelu sa Jurom Brkanom, Makarska je preuzela ulogu vodećeg gradilišta u ovom dijelu Dalmacije, no budimo pošteni. Temelje užasne betonizacije postavile su davno prije neke druge gradske vlasti, podjednako SDP-ove i HDZ-ove.

Građani od NL Osejava očekuju konkretne poteze. Očekuju da zaustave uništavanje plaža, ilegalne građevinske radove, podivljalu gradnju u nekim dijelovima grada. Uostalom, očekuju i da NL Osejava natjera pravnu državu da profunkcionira. Jedan od primjera kojima će se NL Osejava svakako morati pozabaviti jest i uznapredovala gradnja na makarskim plažama.

Postavlja se, tako, pitanje kuće na samo par metara od mora za koju nije jasno gdje ispušta fekalije, kako je i je li investitor dobio građevinsku dozvolu. Nadalje, ima li vlasnik ove kuće s fotografije vodu, struju i na temelju koje dokumentacije je ta prava ostvario.

Primjera poput ovoga sa priloženih fotografija je puno u Makarskoj i NL Osejava daje nadu da će se konačno uvesti red u prostoru na dobrobit svih građana.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime