Hrvatska država danas je suočena sa sve ozbiljnijom socijalnom i nacionalnom krizom. Nesposobnost Vlada Republike Hrvatske doprinijela je masovnom iseljavanju. Socijalna pravda u RH se teško ili nikako ne uspostavlja, privilegiji pojedinaca se ne dokidaju već se samo preraspodjeljuju

Teza da su temelji  Hrvatske države branitelji Domovinskoga rata, samo je fraza predstavnika političke kaste koja vlada i koja po svaku cijenu želi zadržati vlast, moć.

Eklatantan primjer Olega Butkovića, ministra Vlade Andrea Plenkovića, može poslužiti kao primjer. Dijete “Crvenih kapitalista “ mentora Vanje Špiljka (poznata knjiga “Crveni menadžeri” – Stjepana Đurekovića) involviran u HDZ, postaje ministar Vlade Republike Hrvatske za vrijeme vladavine Mesićeva operativca Tomislava Karamarka. Crveni menadžeri više godina imaju utjecaj, moć i vlasništvo nad medijima od JUTEL-a do HRT-a.

Komercijalni, plaćeni  mediji svakodnevno plasiraju razne informacije o uspješnosti i sposobnosti ministra Olega Butkovića. Kada proanaliziramo stvarno stanje resora Ministarstva  mora, prometa i infrastrukture i kada životno osjetimo vožnju vlakom Hrvatskih željeznica ili vožnju zrakoplovom Croatia airlinesa ili vožnju trajektom Jadrolinije, onda smo životno svjesni i svjedoci da nešto ne štima. Da je Oleg Butković najnesposobniji ministar Vlade Republike Hrvatske svjedoči niz činjenica, podataka.

Da hrvatski branitelji u njegovoj politici (Olega Butkovića) upravljanja ministarstvom ne predstavljaju ništa. Primjer Tuđmanova generala koji se 2019. godine prijavio kao kandidat za direktora  Pleso prijevoza, plijeni pažnju u nemoralu, neprofesionalnošću, možemo reći i mržnji Olega Butkovića prema Tuđmanovim generalima.

O Tuđmanovu generalu i Olegu Butkoviću posvetiti ćemo jedan tekst, kojim ćemo ukazati kako Oleg Butković posredno preko svojih direktora Zračne luke Zagreb uništava državnu imovinu i ponižava Tuđmanove generale. Nešto slično s marginaliziranim Tuđmanovim generalima činila  je i kuma Olega Butkovića, gospođa Kolinda Grabar Kitarović. Znamo kako je marginalizirana.

(Ne)sposobni ministar Oleg Butković dobio je jedanaest javnih pitanja, s obzirom da na ista nije javno odgovorio, šaljemo dodatno novih jedanaest pitanja Olegu Butkoviću, ministru prometa, mora i infrastrukture:

1.  Je li točna informacija da gotovo ništa niste učinili po sljedećem;  Među mnogim prioritetima Europska Komisija je odredila u području razvoja širokopojasnog pristupa na razini EU, tzv. Digitalna agenda za Europu. Osnovni pristup je da 100% stanovništva svake članice EU ima 100% pokrivenost, po principu 50% Mbit/s ili više od 50% stanovnika, a ostalih 50% stanovnika 100 Mbit/s ili više do 2020. 

Realizacijom ovog projekta teškog 12 mlrd. kuna koji se 85% može financirati bespovratnim sredstvima, po procjeni EU, BDP RH bi se podigao za preko 5%. Za to je potrebna izgradnja agregacijske i pristupne optičke mreže sljedeće generacije (eng. NGA: Next Generation access). Komercijalni telekom operateri nemaju interes za ulaganje u optičku infrastrukturu, budući da trećina stanovništva RH živi u 211 naselja veličine između 2000 i 30000 stan. , nažalost sa tendencijom pada dok 1/3 živi u preostalih 6384 naselja s manje od 2000 stanovnika, sa još većom tendencijom pada. Vlada RH je izradila strategiju razvoja širokopojasnog pristupa internet za razdoblje 2016.-2020.  Prema mjerodavnim pokazateljima iz 2015. RH se nalazi na začelju država EU, gdje je i sada. Pojasnite jesu točni ovi navodi ?!

2. Je li točna informacija da niste sukladno strategiji prilagodili sve zakonske i podzakonske akte?

3. Je li točno da ste usvojili okvirni nacionalni program za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganje (NGA-NP-BBI)?

4. Je li točno da gotovo ništa nije  realizirano?

5. Je li točno da je Vlada  u travnju 2018. donijela odluku o donošenju programa (NN37/2018), temeljem te odluke Vlade između Ministarstva mora,prometa i infrastrukture i trgovačkog društva Odašiljači i veze sklopljen je sporazum o suradnji u provođenju projekata. Nositelj projekata je MMPI, a OIV je nadležan za tehničku provedbu. OIV je u ranijim odlukama Vlade RH dobio na upravljanje višak optičke infrastrukture državnih poduzeća (HAC, HEP, ARZ,JANAF,..).

6. Je li točno  da optike nije povučeno niti jednoga metra , tj. da ništa nije napravljeno . Je li točno da iz EU fondova za ove projekte nije povučeno ništa  sredstava?

8. Je li točno da je Hrvatska pošta  u vlasništvu ima preko 1000 poštanskih ureda, a samo ih je cca. 150 pripremljeno za digitalno doba? Koliko ste sredstava iz EU fondova povukli za uređenje poštanskih ureda u ruralnim područjima RH?

9. Je li točno da ih ne obnavljate, već ih gasite?

10 . Je li točno da u bilanci Hrvatske pošte  je: preko 100 stanova, 15 odmarališta i značajan broj zemljišta-parcela. Čemu oni služe i tko ih koristi? Je li točno da od navedenih nekretnina samo je mali broj uveden formalno u knjige HP-a, budući da nisu riješeni imovinsko pravni odnosi?

11. Koliki je gubitak za projekat TV platforma EVO TV, naplatna tv platforma, preko zemaljskog emitiranja, koliko je ostvarila gubitaka direktnih i indirektnih i za koliko je prodana HT-u?

U nadi da će Ministarstvo mora, prometa i veza skupa s najnesposobnijim ministrom Vlade Andrea Plenkovića odgovoriti na ova pitanja, odgovore ćemo eventualno javno objaviti. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime