Tijekom srijede USKOK je ponovno priveo načelnika Općine Škabrnja Nediljka Bubnjara što nam je potvrdio glasnogovornik Sergej Abramov. Koji su razlozi novog Bubnjarovog uhićenja još nije službeno poznato

– Tijekom dana će se znati više u priopćenju za javnost – rekao je Abaramov za Zadarski.hr. Bubnjarovo uhićenje potvrdio je i njegov odvjetnik Marko Marinović.

– U ovom trenutku ne mogu ništa komentirati dok me ne pozove USKOK ili državno tužiteljstvo – rekao je Marinović.

USKOK je prošle godine podigao optužnicu protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara (53) i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), koje tereti da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. Na taj su način, prema inkriminaciji USKOK-a, oštetili Općinu Škabrnja i prisvojili ukupno gotovo 900.000 kuna.

Bubnjara je USKOK tada optužio da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. u više navrata sačinio i ovjerio putne naloge u kojima je neistinito naveo da je riječ o službenim putovanjima.

Stvarno su to bila, tvrdi tužiteljstvo, privatna putovanja na koja je Bubnjar vodio i druge osobe koje nisu radile u Općini Škabrnja. Ti krivotvoreni putni nalozi poslužili su mu za isplatu dnevnica i pravdanje troškova goriva, hotelskog smještaja i hrane, koji su za njega i druge osobe plaćeni karticom Općine Škabrnja.

Riječ je o ukupno 65.000 kuna. Drugom točkom tereti ga se da je u razdoblju od lipnja 2013. do rujna 2017. godine oštetio općinski proračun za nepunih 640.000 kuna. Prema optužbi, Bubnjar je u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe. (24sata)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime