Roko Ražov objavio je nedavno nekoliko komentara na FaceBooku vezano uz financijske malverzacije Nediljka Bubnjara, načelnika općine Škabrnja.

Vjerujući u slobodu izražavanja i Ustavom te europskom Konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, Roko Ražov nije mogao ni sanjati da će ga zbog izražavanja mišljenja, osobnog stava tražiti policija! Doživljavajući sve kao veliku nepravdu, obratio se medijima kratkim priopćenjem kojeg objavljujemo u cijelosti: „Dana 13.09.2017 godine moji roditelji na adresi 18 studenog 1991 br 69, Škabrnja oko 19 sati zaprimili su  dopis PU Zadarske kojom se pozivam na  obavijesni razgovor. Uredno sam se odazvao pozivu te sam14.09.2017 godine obavio razgovor na koji sam pozvan s policijskim službenicima. Nemalo sam se iznenadio kad sam pozvan na razgovor zbog  komentara na Facebooku ispod članka na aferu Nediljka Bubnjara načelnika općine Škabrnja. U komentaru nije bilo nikakvih prijetnji, a ako se netko našao uvrijeđen komentarom mogao me tužiti za klevetu privatnom tužbom. Nije bilo nikakvog razloga da me se poziva na policiju i ispituje sat vremena zbog komentara na Facebooku koji eventualno u sferi privatne tužbe nikako policijskog postupanja. Zar pored tolikih pljački i pronevjera policija nema pametnijeg posla nego mene ispitivati zbog komentiranja na društvenoj mreži!?  Prilikom ispitivanja jedan od policijskih službenika mi  je rekao da me tražio brat Nediljka Bubnjara i da je bolje da me nije našao!? Što bi to trebalo značiti ? Kako to da sam na policiji završio ja, a ne on?“, pita se Roko Ražov.
Razgovarali smo s Rokom Ražovom koji nam je pojasnio kako ga je svojedobno priveo Joso Bubnjar, inspektor u PU Zadarskoj zbog jednog kaznenog djela, no pravomoćnom presudom Vrhovnog suda, oslobođen je svih optužbi. Istražujući kada i kako policija postupa sa komentarima na društvenim mrežama koji su eventualno uvredljive ili klevetničke prirode, razgovarali smo sa više zadarskih odvjetnika. Svi su se složili da je ovakvo policijsko postupanje bilo neobično.
– Građani se svakodnevno obraćaju policiji zbog komentara objavljenih na FaceBooku i drugim društvenim mrežama, no policija ne postupa već upućuje na privatne tužbe. Zašto je sada policija postupala u slučaju Roka Ražova, za mene je prava enigma, kazao nam je jedan zadarski odvjetnik.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime