Načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar (HDZ) već je uhvaćen s prstima u pekmezu prije nekoliko godina kada je novce iz općinskog proračuna trošio kao da su njegovi

Digli se tada na noge policija i USKOK, raspisali se mediji, ali Nediljko Bubnjar ostao je načelnikom općine Škabrnja i nastavio raditi ono zbog čega je jednom već uhvaćen. Zašto i ne bi kada je država prvi put zakazala? Uzimao je novce s računa općine i trošio ih u privatne svrhe, a da nije odležao ni dana u zatvoru. U HDZ-u nikome nije palo napamet da ga smjene, a sam Bubnjar nije ni pomišljao ponuditi ostavku.

Poučen takvim ugodnim iskustvom, Nediljko Bubnjar nastavio je potkradati općinu Škabrnja. Prema službenom priopćenju USKOK.-a, Nediljko Bubnjar je s bankomata karticom općine podignuo u 2018. godini, 31 tisuću kuna, a karticu je peglao po raznoraznim restoranima i trgovinama odjećom te tako “spiskao” još oko 110 tisuća kuna.

E sad, prema prethodnoj optužnici USKOK-a kada je prvi put potkradao svoju općinu, Bubnjar je općini nanio štetu od oko 900 tisuća kuna!!! Da je prvi put završio iza rešetaka (u pritvoru) i da je pokrenuto i okončano suđenje, Nediljko Bubnjar ne bi bio u prilici opet krasti. Ali, u takvoj državi živimo.

Tri su kriterija za određivanje pritvora, u ovom slučaju istražnog zatvora: opasnost od bijega, opasnost utjecaja na svjedoke i opasnost o ponavljanja djela. Nediljko Bubnjar već je dokazao da udovoljava ovom trećem kriteriju i ne bi smio provesti na slobodi ni sekunde više dok se ne okonča istraga.

Na kraju, spomenimo i to da se Nediljko Bubnjar razlikuje od znatnog dijela ostalih načelnika, gradonačelnika i župana barem po jednom. Ovi drugi su dovoljno pametni da ih ne uhvate u krađi. Ne kažemo da Nediljko Bubnjar nije pametan već samo da nije dovoljno oprezan. Bubnjar kao Bubnjar, predstavlja tek kap u moru nevjerojatnih pljački novaca poreznih obveznika. Njega su uhvatili, druge nisu. Eto. To je razlika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime