Nakon tri neuspješna pokušaja prodaje hotela “Kanjon Zrmanje” u Obrovcu, prije nekoliko dana oglašena i četvrta javna dražba – ovaj put za jednu kunu

Kao što smo prethodno izvještavali, riječ je o hotelu u centru Obrovca sa 27 soba i 2 apartmana. Sadrži restoran, caffe bar (cca. 100 mjesta u sali, 80 na terasi), konferencijsku dvoranu kapaciteta 80-tak mjesta, ima mogućnost nadogradnje spa centra, teretane, itd. Na posljednjoj javnoj dražbi, hotel se prodavao za 1,56 milijuna kuna, a sada je cijena jedna jedina kuna.

Mnogi se ne mogu načuditi da hotel već dosada nije prodan, a još veće čuđenje izaziva informacija kako je Gradsko vijeće Grada Obrovca na posljednjoj sjednici od 20.prosinca donijelo neobičnu odluku. Naime, vladajuća većina dala je suglasnost gradonačelniku Anti Županu za sudjelovanje u postupku nadmetanja do iznosa od dva milijuna kuna!

– Ovakvo netransparentno i paušalno baratanje iznosima bez plana i programa je još jedan u nizu dokaza potpunog amaterizma i nebrige u upravljanju javnim financijama, te očito gušenje i eliminacija ozbiljnih investitora. Nisu mi potpuno jasni razlozi, komentirao je poznati obrovački aktivist Igor Jurjević na svom FaceBook profilu.

Njegova objava izazvala je mnoštvo reakcija građana Obrovca. Otvoreno izražavaju nezadovoljstvo politikom gradskih vlasti po pitanju kupovine ovog hotela. Evo nekih od reakcija:

Koji gnoj od čovika moraš biti da ovakve stvari radiš u gradu za kojeg te boli racku i u njemu boraviš od 09:00h-14:30h …
Sramota. A još veća sramota je da nitko od simpatizera ovog gradonačelnika, “velikog Hrvatine”, ne obili zube i reče koju pametnu na ovaj nemili scenario otimačine gradskih i općinskih novaca ?! Pa di ste sad “HDZovi Obrovački brajsoni” kad je u pitanju kriminalna radnja ? I onda se čudite zašto Obrovac ne more naprid ? Zašto je Zrmanja zagađena ? Zašto je grad, “grad slučaj ?” Zašto nema naprid ? 😎🤐 … Narode, probudi se i osvisti se dok je navrime. Ostavte se 41′ i 91′. General Gotovina je reka; ” rat je gotovo. Okrenimo se budućnosti”. Amen.

Nije Ante Župan Gradonačelnik Obrovca tražio od GV da hotel kupi i stavi ga u funkciju , već suprotno da kupnju blokira i da on taj proces kontrolira. Jedan od tri vlasnika hotela koji ga nisu uspjeli otvoriti je i jedan njegov bliski rođak. Nema šanse da oni to prepuste nekom drugom.
Nažalost , hotel će ostati zarobljen, kao njegov plijen kao što je većina zgrada koje je “kupio” a to je slučaj s kolodvorom , zgradom kod mosta … i niz drugih ruševnih objekata koji i dalje stoje zapušteni. Grad Obrovca je postao agencija za nekretnine, smo što oni kupuju skupo, a kako će prodavati to ćemo tek vidjeti.
Ovaj hotel je bio od 1996. u vlasništvu nekoliko Hdz-ovaca (mijenjali su se) .prema tome sad je na redu Ante.Župan.Očekujem na ovom poslu blisku suradnju Mile Anića Minje i Ante Župana.

Stvarno žalosno od tih neki Obrovčana i još kažeš vjećnici, ti koji bi trebali unapređivati zajednicu i mjesto gdje žive….
To su bili samo korupteri.
Hotel je na lijepom mistu ja mislim da bi najviše profitira od soba, a vjerojatno i Bara….

To što je on pokraden to je nešto drugo! Ali on je renoviran,bio je klavir,velika plazma tv,najmodernija inox kuhinja! Imao je dušu! Sustavno se zadnjih godina kralo i iznosilo iz njega!

I gradsko vijeće je dalo odobrenje gradonačelniku da dražbuje do 2,0 mln kuna???? Temeljem čega???? Postoji li Strategija za taj hotel??? Ili je cilj da se banka u što većeoj mjeri naplati….ili da se poplaše potencijalni investitori????…Tako se radi još samo u Obrovcu !!!

Dizači ruku dali su suglasnost svom šefu bez da su tražili ikakav elaborat ili bilo kakav argument koji opravdava trošenje 2 miliona kuna NAŠEG novca.
Na ovaj način gradonačelnik (neću reći vladajući vijećnici jer oni vjerojatno i ne znaju da je ovo bilo na dnevnom redu, a vjerojatno ni predsjednik koji je odluku i potpisao te snosi svu eventualnu odgovornost) poručuje svim potencijalnim kvalitetnim investitorima -” Dečki samo preko mene i VAŠIH 2 miliona kn javnog novca🖕!!”
Bit će zanimljivo vidjeti tko će iz ovoga profitirati, čiji će dugovi prema banci biti plaćeni NAŠIM novcem i koja je veza aktera u postupku!
Ovim putem molim sve da dijele Igorov post i ovu info kako bi se našao kvalitetan investitor i od hotela stvorio kvalitetan turistički sadržaj, a u suprotnom možemo očekivati starački dom i još jedan čavao u lijes obrovačkog turističkog razvoja!!!

U razgovoru sa građanima Obrovca, mnogi su iznijeli bojazan da iza svega stoji upravo Ante Župan, gradonačelnik Obrovca. Kada smo ih pitali zašto tako misle, uglavnom su se referirali na objavljene informacije o Anti Županu kao vlasniku zadarskog hotela “Porto” i suspektnim radnjama kako je došao do tolike imovine. Članak o tome možete pročitati OVDJE. (NASTVALJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime