Prije nekoliko dana je na Općinskom sudu u Makarskoj nakon devet godina priveden kraju sudski postupak u kojem Josko Roščić i Filip Vidulin tuže Antu Radića jer ih je, tvrde, vrijeđao i klevetao

Ante Radić,pak tvrdi da nikakvog vrijeđanja nije bilo te da i danas iza svega stoji što je napravio ili rekao o Josku Roščiću i Filipu Vidulinu.
– Nije mi jasno kako je sutkinja Općinskog suda u Makarskoj uopće mogla nastaviti sudsku raspravu bez moje nazočnosti. Navodi kako mi je dostava poziva uredna, a ja nikakav poziv nisam dobio. Još više iritira činjenica da je u nekoliko navrata Josko Roščič izbjegavao doći na sud pravdajući se da je na putu u Zagrebu iako ga je pola Baške Vode vidjelo da šeta rivom. Eto, zakon se ne odnosi na sve nas isto, kaže za portal Megamedia Ante Radić.

Dio iskaza Filipa Vidulina

Uređujuća sutkinja, naime, smatra kako je Ante Radić bio informiran da će se ročište održati jer je to stavljeno na zapisnik s prethodnog ročišta, no prema zapisniku kojeg je Ante Radić dobio naknadno, jasno stoji da je napustio sudnicu bez dopuštenja sutkinje, pa onda nije mogao ni znati kada se održava sljedeće ročište.

Dio sudskog zapisnika iz kojeg se vidi da Ante Radić nije bio u sudnici kada je sutkinja odredila datum novog ročišta

– Evo, već devet godina vodim sudsku bitku sa Roščićem i Vidulinom, odazivam se na sve pozive suda, argumentiram dokazima i predlaganjem svjedoka svoja djela za koja me tuže, no sutkinja postupa, rekao bih, u korist tužitelja, žali se Radić.

Ističe i dijelove sa suđenja početkom srpnja u kojem Filip Vidulin navodi kako zbog postupaka Ante Radića „trpi posljedice na psihičko i duševno stanje“, te da je dugo godina pio Normabel. Nadalje Vidulin navodi kako „taj osjećaj uznemirenosti i narušene psihičke ravnoteže traje i danas“?!.
– Pitam se smije li i može posao općinskog donačelnika obavljati netko tko sam priznaje da ima narušeno psihičko zdravlje?, kazao nam je Ante Radić.

Dio iskaza Joska Roščića

Navodi i kako se pita smije li Josko Roščić posjedovati i nositi oružje obzirom da je i on na sudu naveo kako je i on imao psihičkih problema.Josko Roščić je na sudu konstatirao kako nije siguran da bi mogao kontrolirati vlastite reakcije, kao ni reakcije svoga sina.

Josko Roščić priznaje da nije siguran da bi mogao kontrolirati svoje reakcije i ponašanje

– Ljudi  moji, imamo Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana, pa netko bi trebao reagirati nakon ovakvog priznanja na sudu i Josku Roščiću oduzeti svo oružje! Zamislite, on kaže da ne može kontrolirati svoje reakcije, a ima oružje. Dakle, on je opasan za okolinu i javno apeliram na policiju da reagira i da odmah Josku Roščiću oduzmu oružje!; kazao je Ante Radić

14 KOMENTARI

  1. Četnik i početnik,nije Ante ništa krivo prozborio,pogotovo u smislu stete koju su učinili narodu,sličnu kao i bradonje kojim ih je nazvao.

  2. Dabogda im dragi Gospodin dao sve pokore šta čovika mogu snać, dabogda im zaista bili potrebni lijekovi i imali sve posljedice koje imaju oštećeni njihovim nepotizmom, bahatošću i kriminalom. Samo to im želim i ništa više. Dao Bog!

  3. KORUMPIRANA SUTKINJO: VAŠ JE ZADATAK DA POZOVETE SVJEDOKE KOJE SAM PREDLOŽIO NA SVAKOM ROČIŠTU I KAD SE UTVRDI DA JE RASFORMIRAO SATNIJU (KAD JE BILO NAJPOTREBNIJE) I DA JE LAŽNI RATNI VOJNI INVALID TREBA BITI STRELJAN , AKO NIJE ONDA ONDA U NAJSKORIJE VRIJEME.JAVLJAM SE DRAGOVOLJNO ZA TAJ ČIN.ONDA SVE OSTALE PRIJAVE VIŠE NISU BITNE , STIM DA SE SVE UKRADENO TREBA VRATITI.TO JE LAKO UTVRDITI , NIJE IMAO NIŠTA TO MU SE OSTAVI , A SVE DRUGO ODUZME PRIMJER OSTALIMA.VIDULIN POČETNIK KOJI STARCE GURA U PROVALIJU (KRIVO STE NAVELI NEDAVNO)NA VIJEĆU MI JE ODGOVORIO , DAVNO JE TO BILO.PO SLUŽBENOJ DUŽNOSTI STE TREBALI PRIJAVITI IH DA IM SE ODUZME ORUŽJE JEDNOME I DRUGOME A ČETNIKU VIDULINU ZABRANITI PITI JER TO NE IDE UZ TABLETE KOJE KORISTI , TAKOĐE JE OPASAN U PROMETU. POŠTO IH VI NEČETE PRIJAVITI JA ČU U SKORO VRIJEME NAPISATI PRIJAVU.AKO TAKO VODITE SVA ROČIŠTA ONDA STE SE RODILI U KRIVO VRIJEME , NEKAD SE TO TAKO RADILO . LUĐAKE U LUDNICU!

    • Ovaj dotični gospodin, Roščić, uistinu se pretvorio u pravog pravcatog psihopata, to je vidljivo na stotinama primjera, i trebao bi biti medicinski zbrinut. A u obitelji nije samo on u tom stanju ima ih više. Njihov problem bi bio, da ne nanose štetu Društvu i pojedincima. A toga je odvratno puno. Stoga, medicinska skrb potrebna odmah i radikalno.

  4. Ante Radicu,kako komentiras da Vidulinovo dijete nije islo u skolu jer si mu dao epitet “pocetnik”?Da li je onda redovno zavrsilo skolu,ili je iskoristio moc i veze da dobije diplomu?Da li je to ono isto dijete koje se u to vrijeme odalo opijatima kao,nazalost,vecina mladosti po Baskoj Vodi?
    Molim te obrazlozi ovu konstataciju koju je doticni zamjenik nacelnika dao pod prisegom na sudu.

  5. Djeca su slika i prilika roditelja. Kad nekome presade organ on poprima njegovu osobnost.Nije dijete krivo što budalu za oca ima , on se glupostima hoće dokazati , ZAMISLI STARCA GURITI U PROVALIJU ,zar je opravdanje biti pijan.Baško Polje na radnom mjestu udariti sina doktora Milunovića (sada vozi hitnu) i niko mu nije htio svjedoćit, namještanje utakmice(dolazak u svlaćionicu sa sucem Šošom iz Metkovića…..i još puno toga.Neće nam biti hladno zimi potrudit ću se da izlijepim cijelo mjesto i šire dok ih ne krenu istraživat .

  6. Posjeduje oružje ali nema muda da ga koristi poznati kukavica, šonjo i slempo neće taj oružje upotrijebit osim za upucat kakvoga jadnoga muflona koga su mu natjerali na nišan za debele pare koje smo mi platili.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime