SDP-ovac Jure Zubčić poslao je medijima priopćenje koje prenosimo u cijelosti

Pročelnik Joso Nekić je sklon, u najmanju ruku kreativnom tumačenju Zakona.

U javnosti je komunicirao prilikom otvaranja područnoj objekta Višnjik III kao dio Dječjeg vrtića Radost da je po Zakonu samo potrebno predati zahtjev za rad u promijenjenim uvjetima.

Cijeli slučaj sam prijavio prosvjetnoj inspekciji, ali i tražio mišljenje nadležnog ministarstva te dobio odgovor. Naravno, vrtić može početi sa radom tek nakon što dobije Rješenje za rad u promijenjenim uvjetima!

Nekić, u manirima HDZ-a, će iznova okretati ploču da je u ovom gradu netko protiv otvaranja vrtića. Upravo suprotno. Podržat ćemo svako ZAKONITO otvaranje dječjeg vrtića.

Postavlja se pitanje ako vrtić radi bez rješenja za rad, a radi, tko bi bio odgovoran u slučaju da se nekom djetetu nešto dogodi u objektu koji nije ishodio sve potrebne dozvole za rad.

Koliko je tumačenje zakona od strane pročelnika maliciozno pokušati ću vam pokazati s par primjera.

Zamislite da idete graditi kuću i podnesena zahtjev za izdavanje građevinske dozvole i odmah po predaji zahtjeva krenete graditi kuću, jer ste, eto, predali zahtjev.

Zamislite na tren da ste predali zamolbu za posao i odmah sutra dan došli na posao ne čekajući odluku o odabiru kandidata jer ste eto, pogađate, predali zamolbu.

Znajući da je unutar HDZ-a poštivanje zakona jedna od zahtjevnijih disciplina nisam nikad očekivao da će se to lomiti preko leđa djece.

Predsjednik ŽO SDP-a Zadarske županije

Jure Zubčić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime