Suprotno posljednjoj Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Jadransku obalu,  a prema kojoj se radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničava do ponoć, a na sva javna okupljanja ne smije doći više od 1.000 osoba, u Biogradu postoji jedan klub koji prkosi svim odredbama

Noćni klub Aqua, smješten samo 50 metara od prvih naseljenih kuća radi svaku noć do 5 ujutro, a tako je bilo i noćas kada je tamo nastupala srpska pjevačka zvijezda Seka Aleksić. Dozvolu za javno okupljanje, izdao je, navodno Grad Biograd na dan održavanja koncerta?! Kako je moguće da u naseljenom mjestu suprotno navedenoj Odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite koju potpisuje ministar Davor Božinović do pet ujutro radi noćni bar koji prima oko 3.000 ljudi, ostaje nepoznanica.

Gotovo ni jedan konobar u noćnom baru Aqua ne nosi masku, a posjetitelji mogu ući uz predočenje digitalne ili pisane Covid potvrde koju zaštitari samo pogledaju, ne skeniraju. U noćnom baru Aqua noćas se zabavljalo daleko više od dopuštenih 1.000 osoba i tako sve do pet ujutro.

Evo što predviđa posljednja Odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite.

  • * Zabranjuju se održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom i neće sudjelovati više od 1.000 osoba, a za isto su i nadležni stožer civilne zaštite jedinice lokalne samouprave i nadležni županijski stožer dali suglasnost
  • *Javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do 24:00 sata.
  • *Ograničava se broj gostiju koji mogu istovremeno biti u ugostiteljskim objektima iz kategorije „Barovi“, kojima je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se uvode nužne epidemiološke mjere kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja dopušten rad, na najviše 1.000 gostiju

Zanimljivo, sinoć su kraj ovog noćnog bara prolazile policijske ophodnje, no klub je svejedno nastavio raditi do pet ujutro što ga čini jedinim takve vrste u čitavoj Hrvatskoj! U međuvremenu smo poslali upite PU Zadarskoj, županijskom Stožeru civilne zaštite, nacionalnom Stožeru civilne zaštite i Državnom inspektoratu.

Iz zadarske policije su nam odgovorili kako je sve u nadležnosti Državnog inspektorata, a u Državnom inspektoratu su najavili inspekcijski nadzor. U županijskom kao i nacionalnom Stožeru civilne zaštite za sada šute.

Noćni bar Aqua u vlasništvu je braće Šangulin, Danijela i Marija koji su dobro poznati po svojim političkim vezama u tom gradu. Njihov otac Tonči Šangulin bio je dugogodišnji predsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda. Vlasnici su čitavog niza ugostiteljskih objekata. Zašto nadležne službe ne reagiraju, možemo samo nagađati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime