Sinoćnji koncert srpske mega zvijezde Saše Matića oduševio je oko 3.000 posjetitelja biogradskog Aqua kluba, no vlasnici obližnjih kuća i nisu bili toliko sretni zbog buke koja je trajala sve do pet ujutro

Nije jasno na koga se odnose odredbe posljednje Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Jadransku obalu,  a prema kojoj se radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničava do ponoć. Naime, brojni ugostiteljski objekti u Biogradu, pa tako i oni u neposrednoj blizini Aqua kluba svoja vrata zatvaraju u ponoć. Međutim, Aqua klub i dalje nesmetani radi do pet ujutro, a broj posjetitelja je evidentno daleko veći od tisuću osoba.

U nacionalnom Stožeru civilne zaštite kao i u županijskom su informirani o radu noćnog kluba Aqua, no do danas se nisu očitovali. Prije nekoliko dana su inspektori Turističke i sanitarne inspekcije Državnog inspektorata, u suradnji sa djelatnicima PU Zadarske izvršili inspekcijski nadzor nad klubom Aqua i, očekivano, utvrdili su nepravilnosti. – Turistička inspekcija nadzorom je utvrdila kako ugostitelj nedvojbeno pruža ugostiteljske usluge unutar ugostiteljskog objekta. Stoga je rješenjem na zapisnik zabranjeno pružanje ugostiteljskih usluga u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta te su poduzete druge zakonom predviđene mjere, poručuju iz Državnog inspektorata.

Suprotno očekivanjima, noćni klub Aqua je nastavio raditi i to uz podršku gradskih vlasti Grada Biograda. Podsjećamo, upravo je Grad Biograd izdao suglasnost za održavanje koncerta Seke Aleksić, a vjerojatno i za Sašu Matića.

O svemu smo tražili očitovanje pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Biograda Drine Bešenić. Pitali smo ju, između ostaloga, kako je moguće da je Aqua klub radi do pet ujutro iako je radno vrijeme svih takvih objekata, pa tako i u Biogradu ograničeno do ponoć te kako je Grad Biograd izdao suglasnost za održavanje koncerata? – „Aqua Club“ Biograd, Put Dražica 10, nalazi se po prostornom planu Grada Biograda na Moru izvan građevinske zone i izvan naseljenog područja naselja, te sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske  o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko- neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije te za područje grada Novalje, Grada Senja i Općine Karlobag od 23. srpnja 2021. godine i tumačenju Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, gdje u članku 1. stavak 4. ugostiteljski objekti izvan naseljenog područja naselja, odnosno samo ugostiteljski objekti vrste noćni klub, noćni bar, disco bar i disco klub iz kategorije „Barovi“ mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost na otvorenom prostoru bez ograničenja radnog vremena, ako je to predviđeno rješenjem o minimalnim uvjetima nadležnog upravnog tijela, spremno nam je pisanim putem odgovorila Drina Bešenić.

Čini se da pročelnica Bešenić nije pravilno informirala o stvarnom stanju stvari. Stoga smo joj uputili novo pitanje koji smo tražili da nam objasni kako je moguće da se navedeni klub nalazi izvan građevinske zone i izvan naseljenog područja naselja obzirom da imamo drugačije informacije? Naime, pedesetak metara od kluba nalazi se nekoliko naseljenih kuća. Iz dostupne službene dokumentacije, izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja za cjelovito građevinsko područje grada Biograda na moru -središnji dio  južno od Jadranske ceste, evidentno je da se radi o građevinskoj zoni. Drina Bešenić do danas nije odgovorila na naš upit što je i više nego znakovito. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime