Polica obveznog autoosiguranja štiti vas od troškova koje možete prouzročiti vašim vozilom, a pokriva i materijalnu i nematerijalnu štetu, odnosno nadoknadu štete za slučaj invaliditeta ili smrti treće osobe. Uz ta, osnovna pokrića koja nude svi osiguratelji, svoje obvezno autoosiguranje možete proširiti pokrićima koja vam mogu dobro doći. 

Pokriće od pada na tehničkom pregledu – Autopass

Prema podacima Centra za vozila Hrvatska, gotovo svako četvrto vozilo ne prođe tehnički pregled, a prosječno se utvrdi više od tri neispravnosti po vozilu. Ako se vaše vozilo često kvari ili ga neredovito održavate, možete ugovoriti uslugu za pokriće od pada na tehničkom pregledu – Autopass. Ovo pokriće vam omogućuje besplatan popravak osobnog vozila u slučaju tehničke neispravnosti vozila. Stanica za tehnički pregled provjerava ispravnost vozila na 18 sklopova. Moguće je iskoristiti pogodnost besplatnog popravka kvara na vozilu na bilo kojem od tih sklopova do određenih limita po sklopu.

Nije svejedno koju policu odaberete

Ne zaboravite da „treća osoba“ može biti i vaš suputnik u autu, dogodi li se sudar u kojem je pretrpjela ozljede. Stoga ne treba podcjenjivati važnost obvezne police autoosiguranja i prepuštati izbor službeniku na šalteru po principu uzmi najjeftinije, plati i nosi. Policu možete najjednostavnije i najbrže odabrati na internetu, bez gubljenja vremena na obilaženje poslovnica. Raspitajte se i provjerite koje osiguranje brzo i učinkovito rješava odštetne zahtjeve, te kakva im je efikasnost u rješavanju šteta. 

Razmislite o dodatnoj zaštiti

Kako biste ugovorili policu koja odgovara vašim mogućnostima i potrebama, najprije odlučite treba li vam neko dodatno pokriće koje na godišnjoj razini ne košta puno, no štiti vaš auto od, primjerice, udara divljači, loma stakla, udara drugog automobila u vaše parkirano vozilo i sl. Dodatnim pokrićem možete čak zaštititi i svoj bonus, koji bi u slučaju prometne nezgode izgubili, a gubitak bonusa znači skuplju policu sljedeće godine.

Uz osnovnu policu autoosiguranja možete ugovoriti pomoć na cesti koja vam dobro dođe u slučaju kvara vozila ili prometne nezgode. Pokvari li se vaš auto i popravak potraje nekoliko dana, a vama je vozilo neophodno, možete ugovoriti dodatno pokriće – zamjensko vozilo. U slučaju sudara s drugim vozilom imate pravo na korištenje rent-a-cara.

Rizik od tuče, požara ili eksplozije također možete pokriti dodatnim pokrićem – ‘mini kasko osiguranjem’ – koje je ipak osjetno jeftinije od punog kaska.

Vožnja neosiguranim vozilom  ogroman je rizik

Svakako vodite računa o isteku vaše police obveznog autoosiguranja, jer kazna za neosigurano vozilo može iznositi do 50 tisuća kuna! U slučaju da izazovete prometnu nesreću neosiguranim vozilom trebate znati da sami snosite trošak štete na svom i drugim vozilima koja su sudjelovala u nezgodi, ali i trošak odštete nastao zbog ozljeda koje pritom mogu pretrpjeti drugi vozači i putnici. U takvom je slučaju dakle, vlasnik odnosno vozač neosiguranog vozila dužan vratiti cjelokupni potraživani iznos, a za ispunjenje svoje zakonske obveze jamči svojom cjelokupnom imovinom.

Kad odaberete policu osiguranja, jednostavno je isprintajte i možete na tehnički pregled. Original će vam stići poštom.

Želite li policu ugovoriti kod osiguratelja koji priznaje popuste i bonuse prijašnjih osiguratelja, nudi obiteljski popust na drugo vozilo, daje popust za profesionalne vozače i uspješno završen trening sigurne vožnje – kontaktirajte UNIQA osiguranje.

Igrajte mobilnu igru i osvojite nagrade!

Tko se želi igrati? Za djecu je igra prirodno stanje, za odrasle dobrodošao odmak od svakodnevnih obaveza. Zato, začinite dan igrom! 

Preuzmite igru Dangerous bunch UNIQA osiguranja na svoj iOS ili Android mobitel. Tko najduže izdrži u igri osvaja nagrade – od poklon bona u Elipsu do promotivnih UNIQA nagrada. Pravila su jednostavna: Kad simpatične i naizgled bezopasne životinjice  pohrle u stan, vaš je zadatak spriječiti ih da naprave katastrofu. Pokušat će razbiti, zapaliti i srušiti sve što nađu u stanu koji dijele s UNIQO jednorogom koji će vam pokazati kako da ih zaustavite u njihovom uništavačkom pohodu! 

Preuzmite igru, pozovite ostale članove obitelji i prijatelje da zaigraju i zabave se i osvojite nagrade! Mobilna igrica jednostavna je za igranje i namijenjena svima, a ujedno podsjećaju zašto je važno osiguranja doma od svih rizika koji mu prijete, a u igrici su predstavljeni kroz likove slatkih, ali nimalo bezopasnih životinjica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime