U tjednu koji nam slijedi, točnije u subotu 27. travnja 2019. godine održat će se Izborni i izvještajni Sabor HDZ-a Bosne i Hercegovine

Ništa neobično ne bi bilo u održavanju ove partijske manifestacije, međutim nitko od javnosti u Hrvata u Bosni i Hercegovini nije upoznat s mogućim kandidatima za predsjednika HDZ BiH niti je ovaj partijski skup koji će se održati u sljedeću subotu medijski igdje promoviran do sada.

Imalo samosvjesnom Hrvatu i domoljubu je jasno kako se priprema izbor novog starog predsjednika HDZ BiH aklamacijom poput izbora u totalitarističkim sustavima Sjeverne Koreje i NR Kine koja je uzor Jugoslavena Čovića. Kinezi su svakako bili sponzor „Privatnog sajma“ sokolova iz HDZ-a koji su i ovaj put cjelokupnoj javnosti Mostarski sajam 2019. predstavili kao gospodarski događaj od javnog interesa za Bosnu i Hercegovinu i bosanskohercegovačke Hrvate. Naravno, interes je to jedino i samo njihovog privatnog projekta, iz kojega nekolicina kadrova Sokola usko vezana uz Dragana Čovića ovih dana nakon održavanja ove manifestacije broji i međusobno dijeli novce i milijunsku zaradu od Mostarskog Sajma kojega zdušno predstavljaju kao javni interes. Zanimljivost je za vas čitatelje portala www.mega-media.hr, kako privatna tvrtka organizira i upravlja sajmom u halama prijeratnog giganta SOKO Vazduhoplovstvo Mostar, kojega su u kriminalnoj pretvorbi i privatizaciji kupili certifikatima provjereni kadrovi KOS-a. Ta tvrtka na sajmu zarađuje novce, a to se bosanskohercegovačkoj javnosti predstavlja kao interes bosanskohercegovačkih Hrvata. Pametnome dosta.

Zanimljivo je bilo vidjeti ove godine po prvi puta se na tom „Vašaru“ nisu pojavili Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, niti Predsjednica Republike Hrvatske, a zanimljivo će biti vidjeti tko i kako će vlasti iz Republike Hrvatske predstavljati na „Festivalu demokracije“ koji će se održati kao Izborni izvještajni Sabor HDZ BiH idućeg vikenda u Mostaru. Nedavno je politički analitičar iz Zagreba Davor Gjenero za Radio Slobodna Europa izjavio znakovite rečenice o odnosima HDZ RH sa sestrinskim HDZ BiH u kojoj kaže:

„Današnja generacija koja vodi HDZ BiH nije generacija ratnih zločinaca nego ratnih profitera takozvanih logističara koji imaju dovoljnu političku snagu kroz financije da svoju politiku vode neovisno od Zagreba. U Zagrebu se nitko neće usuditi javno reći kako podržava politiku Čovića. Pogotovo što se Čović sve više povezuje s dvije političke figure koje su u demokratskim okruženjima vrlo mrske. Jedna je njegov prijatelj Vučić, a druga je Čovićev idol Putin. Ako pogledate tko u Hrvatskoj lobira u korist ruskog utjecaja, vidjet ćete kako ti ljudi imaju svoje podzemne kanale komunikacije s Čovićem.“

Što donosi novi Sabor HDZ BiH kojega u partiji nazivaju Izvještajni i izborni ostaje nam za vidjeti. Samo jedno je jasno, kako je HDZ BiH u pravom smislu postao Partija po uzoru na toliko onu omiljenu ćiriličaru Draganu Čoviću. HDZ BiH će na Izvještajnom i izbornom Saboru prvo dobiti Predsjednika, a tek nakon toga će se provoditi izbori unutar ove partije po temeljnim ograncima, općinskim odborima i županijskim odborima. To je usitinu demokratska procedura, zar ne?

Jasan je razlog straha Jugoslavena Čovića kako netko ne bi slučajno iz baze krenuo prema gore. Bolje je izabrati Predsjednika pa nakon toga on može mirne savjesti granati partiju sa svojom rodbinom kumovima i prijateljima po županijskim, općinskim i temeljnim ograncima nekada demokratskog pokreta koji je ujedinio Hrvate kod stvaranja neovisne države, a danas rigidnog partijskog sustava po uzoru na toliko mu drago socijalističko samoupravljanje Jugoslavena Čovića.

1 KOMENTAR

  1. I što će se promijeniti? Mogu li ovakvi i slični tekstovi nešto promijeniti? Ne mogu. A ne mogu zato što jednog dana, kada ode Čović, doći će drugi, njemu sličan i nastaviti po istome. To je tako, i ostati će tako, za vjeke vjekova, Amen. Tako funkcionira svijet. Sve se vrti oko para. Učili su nas, sve pošteno, budi pošten, idi u Crkvu, nemoj varati, lagati, krasti, a kad se suočiš sa gorkom istinom, shvatiš da je to sve teška prevara. Na ovom svijetu, samo oni koji lažu, kradu i varaju, dobro prolaze u životu. Slaba je to utjeha, siromasima kraljevstvo nebesko, a život prođe, uzalud boreći se za istinu i pravednost. Na kraju, oboliš, u samoći, bez prijatelja i obitelji, nestaneš, kao najveći bijednik. Gledajte zato samo sebe, nemojte napraviti grešku u životu koja će vas uništiti. Svakom mladom čovjeku bih savjetovao, nikad ne idite kontra vlasti, ako niste 100% sigurni da će ta vlast propasti, inače život će vam postati užas. A jedno je sigurno, Čović i sve ono što dođe poslije njega, još dug, dugo, vremena će vladati na ovim prostorima. Zato, budite pametni, ne pravite grešku. Ništa nećete promijeniti, a život će vam postati pakao.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime