Predsjednik ŽO HDZ-a, Zadarske županije, Božidar Kalmeta, održao je danas konferenciju za medije na kojoj  je oštro reagirao na jučerašnji SDP-ov skup održan na Forumu u Zadru i njihovu poruku „da je vrijeme da Zadar konačno počne disati.“

– Na početku naglašavam da ovu konferenciju održavam kao predsjednik ŽO-a HDZ-a, jer je predizborno vrijeme, ali mogao sam i kao gradonačelnik, jer se govori o razdoblju mojega mandata. Međutim, ne želim zloupotrebljavati  funkciju gradonačelnika, kazao je uvodno predsjednik ŽO HDZ-a, Kalmeta, te nastavio: „Odgovorno  tvrdim: Zadar ne diše jedino kad je SDP na vlasti. Evo na primjer, dolaskom SDP-a na vlast, od 2011. do 2014. godine u Zadru se dogodilo sljedeće – Zaustavljeni su svi projekti jer je trebalo zaustaviti razvoj Zadra u odnosu na neke druge hrvatske gradove“, naglasio je Kalmeta navodeći razne projekte. Ponajprije projekt izgradnje luke Gaženica u kojoj je još samo trebalo izgraditi zgradu terminala.
– Sjećamo se riječi tadašnjih ministara i ostalih SDP-ovaca da je to nemoralan i megalomanski projekt, nepotreban Zadru i Hrvatskoj. Naravno, poslije toga, kad je snaga argumenata pobijedila silu politike, retorika se promijenila. Počeli su govoriti da Gaženica nije loš projekt, pa su na jednu infrastrukturu svjetske razine postavili baraku, nepotrebno izmijenili odličan projekt  Nikole Bašića,  naručili novi projekt IGH, dodatno ga platili i sada će takva zgrada terminala biti izgrađena.  Međutim, važno je kazati da je  luka Gaženica već davno mogla biti gotova i u punoj funkciji, što znači već sada funkcionirati kao ukrcajno-iskrcajna luka za kruzere i biti gospodarski pokretač ovoga prostora, podsjetio je Kalmeta.
Govoreći o centru Mocire, Kalmeta je ponovio da bivša SDP-ova vlada nije prstom mrdnula za dovršetak ovoga centra koji je potreban djeci i odraslima s teškoćama u razvoju.
– Nakon dolaska nove Vlade, mi smo u samo nekoliko mjeseci sve to riješili i uskoro će početi izgradnja ovog centra. Hoćemo govoriti o bolnici i poliklinici? Bolnica je također stagnirala u vrijeme SDP-ove vlasti. Puna su im usta transparentnosti oko javnih natječaja i zapošljavanja. Postavljam pitanje, kako su i na koji način doveli tadašnju sanacijsku upraviteljicu u zadarsku bolnicu? Naravno da su je doveli po partijskom ključu bez natječaja da bi ona nakon toga govorila da ne treba polikliniku završiti, nego da treba tu zgradu prodati. Srećom, došao je naš ministar Nakić i druga Vlada koja je osigurala sredstva za dovršetak i opremanje poliklinike te dodatnih 50 milijuna kuna za izgradnju nove zgrade onkologije na mjestu sadašnje zgrade zaraznog odjela, nastavio je Kalmeta.
– Na kraju ne želim niti pomisliti što bi se dogodilo s ovim gradom da dođu ovi klimavci glavom iz SDP-a jer što znaju i mogu pokazali su u četiri godine svoje vlade,  kada su i sami u njoj sudjelovali, i nisu napravili ama baš ništa za zadarske ljude već su samo promatrali, klimali glavom i provodili volju svojih šefova koja je bila neprijateljski raspoložena prema ovom gradu.    Zato ponavljam još jednom, Zadar ne diše jedino kad je SDP na vlasti, zaključio je Kalmeta.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime