Zbog snijega koji pada u velikom dijelu Hrvatske nastao je kaos na autocesti A1

Kod Svetog Roka nastao je kolaps zbog izvanrednog prijevoza koji je zaglavio u snijegu unatoč svim upozorenjima proteklih dana da slijedi snijeg.

O najnovijem stanju na cestama je izvijestio Hrvatski autoklub. 

“Na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba kolona koja se kreće usporeno duga je oko 5 km. Molimo korisnike za strpljenje.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Jastrebarsko-Korenica-Gračac-Knin, DC3 Karlovac-Delnice-Kikovica i DC8 Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme, prenosi Index.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime