Čini se da općina Baška Voda kojoj je na čelu kontroverzni načelnik Josko Roščić nije napravila ništa kako treba kada je u pitanju slučaj restorana Galija

Riječ je o ugostiteljskom objektu koji se nalazi na privatnom zemljištu kojeg je vlasnik dioničko društvo Hoteli Baška Voda. Sam restoran “Galija” u zakupu je tvrtke Litus d.o.o. iz Baške Vode. Sve to je dobro znao i načelnik Josko Roščić čija je pisana izjava evidentirana 23.sudenog 2017.godine. Zašto je onda Roščićeva administracija inzistirala na, sada je jasno, nezakonitoj deložaciji, nije jasno.

Podsjećamo, 31.kolovoza ove godine, komunalni redari su, očito nezakonito, došli na privatno zemljište na kojem je privatni restoran “Galija” te su naložili i proveli uklanjanje sjedalica, stolova, vitrine za sladoled, ležaljki, klupa itd. Tvrtka Litus d.o.o. iz Baške Vode u vlasništvu Igora Ursića podnijela je žalbu drugostupanjskom tijelu, odnosno nadležnom Upravnom odjelu u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Prije nekoliko dana je žalba i usvojena, a općina Baška Voda izgubila je još jednu bitku koja bi porezne obveznike mogla skupo stajati.

Upravni odjel za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije Splitsko-dalmatinske županije poništio je prije nekoliko dana nezakonito rješenje općine Baška Voda. Iz obrazloženja se da zaključiti kako se komunalni redar općine Baška Voda koji je provodio nezakonito rješenje, igra pravnika. Tako u SD županiji smatraju kako “komunalni redar polemizira sa iskazanim pravnim stavovima…”.

Iz rješenja SD županije na kojeg općina Baška Voda nema više pravo žalbe proizlazi sljedećih nekoliko činjenica. Restoran Galija nalazi se na privatnom zemljištu koje je u vlasništvu dioničkog društva Hoteli Baška Voda. Sukladno tome, općina Baška Voda na tom zemljištu nema nikakvih ingerencija. Josko Roščić je znao i prije nezakonite deložacije, točnije 2017.godine da je restoran Galija na privatnom zemljištu, ali su njegovi komunalni redari svejedno provodili nezakonitu odluku.

Nažalost, sve ovakve “marifetluke” u režiji Joska Roščiča i njegovih birokrata platit će na kraju žitelji općine Baške Vode. Financijska šteta koja se neodgovornim vođenjem općine radi nije mala, no za nju ne odgovara osobno Jsoko Roščić već solidarno svi stanovnici općine. Taj dug će godinama plaćati kroz različite poreze kao što su skuplji komunalni doprinos, komunalna naknada, korištenje javne površine, korištenje pomorskog dobra itd. Dokad?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime