Jučer su žitelji i gosti otoka Vira proslavili blagdan Glavosjeka svetog Ivana Krstitelja i Dan općine Vir, a prethodno je trebala biti održana i svečana sjednica Općinskog vijeća o čemu se raspisao općinski bilten Virski list

Kako brzo je objava o održavanju svečane sjednice postavljena na Facebook stranicama Virskog lista, tako je još brže nestala, bez ikakvog obrazloženja. Virski list koji inače u superlativu izvještava o svemu što se tiče legendarnog trojca Marino Radović-Antonio Vučetić-Kristijan Kapović, ovaj put je objavu uklonio. Zašto?

Zato što svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vir nije ni održana! Odnosno, možda se i dogodio pokušaj održavanja u jalovoj nadi aktualne manjine predvođene prije navedenim legendarnim trojcem da će imati kvorum. Ipak, novoformirana većina od sedam vijećnika bojkotirala je takvu sjednicu iz razloga što Antonio Vučetić u odlazećoj funkciji predsjednika Općinskog vijeća kao ni Marino Radović kao načelnik nisu u zakonskom roku sazvali sjednicu iako je to većina vijećnika zatražila.

Obzirom da na predviđenoj svečanoj sjednici nije bilo kvoruma, ista, ako je i kojim čudom održana, nije legitimna i kao takva će biti samo još jedna u nizu koje je resorno Ministarstvo uprave proglasilo nezakonitom i poništilo. Ljuti se Antonio Vučetić kada ga neki nazivaju despotom, a upravo ignoriranjem većine, pokazuje despotski način vladanja a despotom povjesničari definiraju kao “samovoljnog vladara, tiranina, diktatora; također čovjeka koji nastupa samovoljno, nasilno”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime