Kristijan Kapović, kontroverzni načelnik općine Vir na odlasku izvukao je i posljednje atome snage ne bi li svoje lutke na koncu progurao kroz ove lokalne izbore i tako zadržao kontrolu nad organizacijom koju je stvorio

Kapovićev kandidat za načelnika je Marino Radović, donedavno velika uzdanica HDZ-a. Sklon ispraznim pričama i još ispraznijim obećanjima, ovaj se bivši HDZ-ovac odlučio podmetnuti leđa za svog političkog autoriteta. Kapovićevu listu za Općinsko vijeće predvodi Antonio Vučetić koji je stekao određeno političko iskustvo zahvaljujući činjenici da se Kristijan Kapović nije pojavio na 13 sjednica Općinskog vijeća zaredom. Na listi za Općinsko vijeće općine Vir kojoj je Kristijan Kapović, kako kaže, koordinator, našao se i Rajko Radović. Virskoj javnosti poznat je kao donedavni predsjednik Općinskog vijeća, bivši predsjednik virskog HDZ-a i gubitnik na unutarstranačkim izborima u toj stranci u studenom. Rajko Radović je zauzeo visoko 3. mjesto na čudnovatoj Kapovićevoj listi.

Iako nije na listi, posebnu ulogu u Kapovićevoj “koordinaciji” zauzima Mario Kapović koji je sve donedavno bio ljuti neprijatelj aktualnog načelnika, ponajviše zbog afere rušenja terase ugostiteljskog objekta “Casablanca”. Dojučerašnji neprijatelji u posljednje vrijeme vrlo razdragano ispijaju kave u Zadru, a telefonom se čuju i po nekoliko puta na dan.

Kristijan Kapović je, da se zaključiti, uistinu koordinator svih političkih opcija na Viru osim koalicije Vir bez podjela-HSP-MOST. Putem društvenih mreža i drugih javnih kanala, Kristijan Kapović zapravo sam sebe promovira, a lutke na koncu bi trebale odraditi ono što im on naloži.

Posebno zanimljiv dio je oko skrivenih marioneta koje hine da sa Kapovićem nemaju puno posla, a zapravo čine njegovu izbornu postavu. Primjerice, Šime Buškulić, nekadašnji tajnik u udruzi Vir bez podjela koji je prije toga bio i glavni Virski HSP-ovac, a u veljači ove godine osniva Domovinski pokret na otoku. Prije tri tjedna u društvu Rajka Radovića, Kristijana Kapovića i još nekoliko osoba (podaci poznati redakciji, op.a.) u ugostiteljskom objektu Vagabundo ozareno govori o izbornoj strategiji i raspravlja sa sugovornicima što će biti čiji zadatak.

Taj isti Šime Buškulić kao vlasnik tvrtke Nisa d.o.o. svojedobno je ostvarivao profit poslujući sa općinom Vir da bi kasnije javno optuživao Kristijana Kapovića da ga reketari! Tako je Buškulić 2015. govorio da je Kapoviću predao 360 tisuća kuna, a da je ovaj tražio još milijun. Buškuliću u trenutku optuživanja nisu smetale kumske veze sa obitelji Kristijana Kapovića kao ni činjenica da je prije poslovanja sa općinom Vir spajao telefonske žice. Dakle, Šime Buškulić je od nekadašnjeg člana Saveza komunista i predsjednika Mjesne zajednice Vir dogurao do poduzetnika i Kapovićevog jataka u ovim lokalnim izborima…

Ostale pomagače čudnovate koordinacije predvođene Kristijanom Kapovićem ćemo objaviti u jednom od nastavaka, a u međuvremenu ostaje za vidjeti hoće li i ovaj put “koordniator” stanovnike Vira prevesti žedne preko vode.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime