Prvi podpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko dao je intervju za jedan dnevni list u kojem je otvoreno progovorio o suradnji s Mostom, HSP AS, premijerOreškoviću, Milijanu Brkiću…

Za Milijana Brkića istaknuo je kako je 23 godine njegov najbliži suradnik,  a to će sigurno biti i u budućnosti. – G. Brkić je vrhunski profesionalac, izuzetan organizator i sada već iskusan političar. Sasvim sigurno zajednički ćemo donijeti odluku o ulozi u kojoj on može HDZ-u dati najviše, kazao je Karamarko. Na pitanje o sve izraženijim ideološkim podjelama, Karamarko je ocijenio da je bivši premijer uveo i nametnuo neke standarde komunikacije. – Taj ulični riječnik je valjda njegov jedini način da se promovira, rekao je Karamarko, a na pitanje novinara zar političku scenu ne truju i izjave s nedavnog skupa HSP-a dr. Ante Starčevića, Karamarko ih je osudio. – Neke nisam ni čuo, ali to osuđujem. Miro Kovač mi je rekao da je kao izaslanik HDZ-a na tom skupu s gađenjem slušao neke govore. Zajedno smo se složili kako neke tamo izrečene riječi vrlo podsjećaju na stil otišlog premijera, rekao je Karamarko podsjetivši na svoje ranije osude baš svakog totalitarizma, i fašizma i komunizma. Na pitanje da li bi Orešković bio i dalje njegov izbor za premijera,  odgovorio je  da ne bi ništa drugačije radio. – Orešković nam je tada bio sigurno rješenje i mislim da je još to rješenje. Sada čekamo da se usvoji proračun, a onda ćemo zasukati rukave i zaroniti duboko u reforme, kazao je Karamarko.
Ovih dana svjedoci smo neslaganja Tomislava Karamarka i Tihomira Oreškovića oko prvog čovjeka SOA-e. U javnosti je procurilo ime Danijela Markića koji je premijerov kandidat, no kandidati Tomislava Karamarka do danas su još tajna. Tomislav Karamarko prije dva dana  izjavio je o novom šefu SOA-e kako se nada se da je to spin, jer ima dva svoja kandidata. Danijel Markić izložen je javnosti s podatkom da je otvorio šampanjac kada je uhićen Ante Gotovina , podatkom da je francuski državljanin , porijeklom po roditeljima iz Hercegovine?! Koliko će ti podaci utjecati na eventualno njegovo imenovanje ostaje da vidimo.
Karamarko se dotakao i ministra Vlahe Orepića. – Ja i ministar Orepić smo završili svoju priču. Ponavljam, on je ministar, ja sam potpredsjednik Vlade. Samo očekujem da ono što sam mu sugerirao prije mjesec dana, tiče se nekih ljudi i zlouporabe službe u funkciji SDP-a, da na određeni način bude prema njima postupano, da budu odstranjeni iz službe. Prije 30 dana sam mu to rekao i očekujem da on uskoro vrhu Vlade kaže što je učinjeno, kazao je Karamarko. Dodao je da je Orepić doveden da rješava probleme koji su se u MUP-u nagomilali. – Njegovo je da rješava probleme, a ne da i sam postane problem, ponovio je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime