Analizirajući kadrovsku križaljku HDZ-a nakon 2000. godine, točnije zadnjih devetnaest godina, dolazimo do šokantnih zaključaka. Svi lideri HDZ-a, nakon dolaska šestorke pripadaju korjenu Komunističke partije Hrvatske

Prisjetimo se tko su bili predsjednici Vlade RH nakon 2000. godine, je li tko od njih bez komunističkog pedigrea?

Ukoliko izanaliziramo predsjednike i dopredsjednike Sabora RH iz redova HDZ-a, potvrditi ćemo tezu kako su to stari Orjunaši, Vladimir Šeks i Luka Bebić. Zanimljivi detalj se dogodio kada Ivo Sanader prepušta HDZ Jadranki Kosor, a ona potom Tomislavu Karamarku. S pravom se pitamo je li  u to vrijeme pokrovitelj svih kadroviranja Stjepan Mesić, kao tada aktualni predsjednik Republike Hrvatske?

Analizom diplomatskih kadrova Ministarstva vanjskih poslova RH, pod pokroviteljstvom HDZ-a, Ive Sanadera, Gordana Jandrokovića, sa sigurnošću možemo konstatirati kako “Zrinjevačka skupina” koju je predvodio Mate Granić, inače poznatiji kao omiljeni liječnik Milke Planinc, svojom kadrovskom križaljkom posijao sjeme komunizma unutar HDZ-a. Kadrovima komunizma kojih se Republika Hrvatska zadugo neće riješiti. Imena koja dominiraju iz “Zrinjevačke skupine” su: Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarević, Andrej Plenković, Gordan Jandrković, Davor Božinović…

Što je zajedničko predstavnicima “Zrinjevačke skupine”?

Nitko od njih nije bio suradnik dr. Franje Tuđmana, niti je bio dragovoljac Domovinskog rata! Pod okriljem deTuđmanizacije koju je promovirao i zagovarao liječnik Milke Planinc, Mate Granić nakon dolaska šestorke na vlast 2000. godine, predstavnici “Zrinjevačke skupine” samo su nastavili promovirati politiku šestorke Ivice Račana, kasnije Ive Sanadera, Tomislava Karamarka  i svih onih koji su progonili časnike, dočasnike pobjedničke Hrvatske vojske, proglašavajući dr. Franju Tuđmana kao diktarora, ratnog zločinca od koga su se pojedinci i javno ograđivali. Proces deTuđmanizacije doprinio je da su kadrovi HDZ-a postali upravo oni koji su najviše doprinijeli progonu časnika Hrvatske vojske. Mesićevi operativci zauzeli su kormilo HDZ-a, koje im je prepustila Jadranka Kosor, nakon vladavine Ive Sanadera. Stjepan Mesić na taj način ovladao je infrastrukturom HDZ-a.

Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, Miro Kovač, Tomislav Tolušić, Lovro Kuščević, Zlatko Hasanbegović, Oleg Butković samo su neki od istaknutijih Mesićevih kadrova te ujedno i imena koja su HDZ i Republiku Hrvatsku  bacilli na koljena, ekonomski, demografski, nacionalno i socijalno.  Zanimljiv detalj je kako nitko od Mesićevih kadrova u HDZ u nije Dragovoljac domovinskog rata niti je surađivao s dr. Franjom Tuđmanom.

Debaklom HDZ-a na euro parlamentarnim izborima, traži se ostavka Andrea Plenkovića, a njegovu poziciju zauzeli bi Miro Kovač ili Davor Ivo Stier. Analitički promatrano radi se o politici povratka kadrova Stjepana Mesića i Tomislava Karamarka, koji se godinama sukobljavaju s kadrovima Mate Granića i Ive Sanadera. Nije li slučajno kako Davor Ivo Stier dolazi u hrvatsku politiku 2011. godine, s pedigreom unuka ustaškog pukovnika Ivana Stiera? Nije li slučajno kako upravo taj Stier nije sudjelovao u stvaranju Hrvatske države, nije bio dragovoljac Domovinskog rata. Stier je za vrijeme Domovinskoga rata pohađao koledž u Argentini ?! Miro Kovač u hrvatsku politiku dolazi 2014. godine kao međunarodni tajnik HDZ-a koji se do tada vucarao po raznim hrvatskim institucijama izbjegavajući vojnu obvezu za vrijeme Domovinskog rata, slično kao i kolege mu Andrej Plenković i Zoran Milanović. Svi oni pripadaju strukturi “Zrinjevačke skupine”, mentora Mate Granića. Model Tomislava Karamarka i Stjepana Mesića je preko Kovača, Stiera i pjevača Škore stvoriti kaos na političkoj sceni, a posebice u kadroviranju HDZ-om. Anemična struja “Zrinjevačke skupine” koja je izgubila europarlamentarne izbore, predvođena Andreom Plenkovićem, Gordanom Jandroković i Davoromo Božinovićem sukobila se sa strujom Stjepana Mesića koju predvode Tomislav Karamarko, Ivo Stier i Miro Kovač.

Pojava Hrvatskih suverenista, velikim dijelom utemeljitelja HDZ-a, ugrožava kompromitiranu “Zrinjevačku skupinu”, koja se podjelila i kojoj se ne nazire raščlamba negativnih  posljedica  unutar HDZ-a. Člansto HDZ-a je na radost većine hrvatskih građana na europarlamentarnim izborima prepoznalo novu snagu Hrvatskih suverenista koju predvode marginalizirani Tuđmanovi generali, kao ideolozi, koji se javno ograđuju od anemične “Zrinjevačke skupine” !

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime