Današnje aktualno prijepodne u Hrvatskom saboru počelo je žestoko, a osebujna Karolina Vidović Krišto obračunala se sa premijerom Plenkovićem

Sve je krenulo s pitanjem upućenom Andreju Plenkoviću: – 4. rujna sam Vam postavila pitanje o mogućoj poreznoj utaji vašeg Emila Tedeschija. Niste mi odgovorili. Izabrali ste Ivana Turudića za predsjednika suda. Kako će izgledati suđenje Dragana Kovačeviću kad se zna da je Turudićeva sestra radila za Janaf? Jeste li svjesni da su utjecaj na pravosuđe i sprječavanje rada pravosuđa kaznena djela?

Plenković odgovara: Pogledajte malo bolje odgovore koji su Vam upućeni s vlade. Politika ne odlučuje tko bira suce.  Ako Vam je to promaklo, a vjerojatno Vam je promaklo, dobro je da se informirate o tome. Što se tiče reforme pravosuđa, to je temeljni cilj naše vlade i ministara. Na tome ćemo raditi kao i na borbi protiv korupcije. Vaša pitanja djeluju na retoričke eskapade, slušajući Vaše nastupe, vidim da ste brzi na difamacijama, etiketiranju, prozivanju ljudi, nazivanju naše vlade četničkom koalicijom. Vaše pozivanje na narod i na elite je toliko pase i neinventivno, pa se čudim tko bi mogao povjerovati u Vaše teze, nisu dojmljive ni korisne.

Krišto: Arogancija je nepristojna i odraz karakterne nestabilnosti. Niste mi odgovorili, ali neću Vas vrijeđati. Osiromašujete hrvatsku naciju, kazala je Krišto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime