Frana Nobilo, mlađa kći odvjetnika Ante Nobila zaposlena je bez natječaja u Turističkoj zajednici kojoj je osnivač Grad Zagreb. Tvrdi to HDZ-ov gradski zastupnik Pere Semren koji je na sjednici Skupštine zatražio od Grada izvješće zašto je ona zaposlena.

– Čovjek koji je radio na njenom mjestu je preko noći dobio otkaz. Bez procedure, bez otkaznog roka – rekao je Semren. Semrenu je indikativno da se sve odigralo u listopadu, kada je uhićen gradonačelnik Milan Bandić i suradnici, a Ante Nobilo se vratio iz Njemačke radi slučaja. Nobilo je inače branitelj bivšem šefu Udbe Josipu Perkoviću na suđenju za ubojstvo Stjepanu Đurekoviću. Vratio se i priključio u tim Petra Pripuza, suvlasnika CIOS-a koji je uhićen zajedno s Bandićem. – Koji je to stručni kriterij ispunjavala njegova kćer? Je li glavno da tata bude u odvjetničkom timu gradonačelnika ili još bolje udbaša Perkovića? – pitao je Semren.

Nobilo: Ona nema nikakvu vodeću poziciju

Frana Nobilo je inače iznajmljivala apartmane na Korčuli. Ante Nobilo se nasmijao na optužbe. Kaže da zna da mu kćer radi u Turističkoj zajednici, a da on i nije u Bandićevu timu.  – To je tipična HDZ-ova retorika. Ne znam niti kolika joj je plaća, ali znam da nije velika i da ona nema nikakvu vodeću poziciju, nego radi bazične poslove – rekao je Nobilo i napomenuo da mu je kćer diplomirala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Turistička zajednica: Za tu poziciju nije bio potreban natječaj

Iz Turističke zajednice su novinarima odgovorili da su Franu Nobilo Sikirić zaposlili u rujnu i to na mjesto turističkog informatora. Kažu da zadovoljava sve uvjete po vrijedećim pravilnicima.  – Za turističkog informatora nije potrebno raspisati natječaj. U razdoblju kada je zaposlena, Turistička zajednica Zagreba nije nikoga otpustila – odgovorili su iz ureda za odnose s javnošću Turističke zajednice koju vodi Martina Bienenfeld. Napominju da su samostalna pravna osoba i da njima ne upravlja niti ih financira Zagreb. Ipak, treba napomenuti da je gradonačelnik Zagreba u Vijeću Turističke zajednice i po funkciji je predsjednik tog Vijeća. (24sata)