Vlada je prošle godine izdvojila 53 milijuna kuna na hotel za gume. To je vrlo dojmljiv trošak.

Ljetne gume vladinih limenih ljubimaca ostavljaju se u hotel preko zime, dok se zimske odlažu tijekom ljeta. Za Vladine gume, nema zime.

SABORSKI TEPIH

Hrvatsku javnost je oduševila nabavka saborskog, crvenog tepiha za koji je izdvojeno 136.000 kuna. No to nije bilo ništa naspram poteza ministra okoliša, koji nije okolišao pa si je instalirao čudo o kojemu su danima svi pričali:

ZMAJLOVIĆEVA KUPAONICA

To je najveća sanitarna priča u Hrvata nakon Bandićeva zahoda u Dubecu. Kupaonica je izravno povezana s njegovim uredom na 22. katu nebodera i sa sobom za sastanke, iz koje, kažu, puca prekrasan panoramski pogled na Zagreb. U ministarstvu su skromni, i ne daju se impresionirati laskanjem. Kažu kako to nije kupaonica, nego puki sanitarni čvor s tušem. Danas to svi imaju, dodaju. Zmajloviću uz takvu kupaonicu nije teško reći – perem ruke.

3D TELEVIZORI

Agencija za plaćanje u poljoprivredi kupila je najmodernije 3D LED televizore. Najkvalitetniji među njima stoji 35.000 kn. To je zato da bi imali što kvalitetniji uvid u sve dimenzije hrvatske stvarnosti.

LIMUZINE

Nabava luksuznih automobila vrijednih 265 milijuna kuna digla je industriju. Njemačku. Ministri su se snebivali oko automobila, odbijali ih s gnušanjem, slali u MUP, da bi na kraju svi nekako završili u njima. Što je ministar bez limuzine?

AUTI SA SENZORIMA

Čelni ljudi HAMAG-a nabavili su dvije nove limuzine vrijedne 488 tisuća kuna. Prema specifikacijama iz natječaja, limuzine su trebale biti jake 150 konjskih snaga, imati prednje i stražnje parking senzore, automatski dvozonski klima-uređaj i grijane retrovizore. Retrovizor je, inače, glavni alat naših političara. Svi gledaju u njega i ne mogu se snaći bez njega.

POLICIJSKA KOLA

Policija je nabavila 130 osobnih automobila, 60 gospodarskih vozila i 50 terenskih vozila. Za Schengen. U kojega tako skoro nećemo ući.

HELIKOPTERI KOJI NE LETE

Ministarstvo unutarnjih poslova kupilo je dva helikoptera od tvrtke Eurocopter tipa EC 135. Trebali su poslužiti za prijevoz pacijenata, no u prvih pet mjeseci to se nije dogodilo niti jednom.

AVIONI KOJI SU OPASNIJI ZA GRAĐANE NEGO ZA NEPRIJATELJE

Nakon svakog remonta naši se avioni iz Ukrajine vrate još opasniji no što su bili prije. Opasni su uglavnom po naše nevine građane a ne neke mrske zlotvore. Kao i većina naših letjelica, imaju tu osobinu da mogu sve, osim letjeti. Sve na njima proizvodi zvuk, osim radio uređaja. Za te neviđene remonte naša Vlada daje silan novac, i ne kane promijeniti remontere jer, ovdje uvijek znaju na čemu su.

SUSTAV ZA BROJENJE GLASOVA KOJI NE BROJI

Ako imamo avione i helikoptere koji ne lete, onda je jasno da nam je u Saboru potreban sustav za brojenje glasova koji ne broji. On to svaki put efikasno i uspijeva. Malo je sustava koji tako rijetko zakazuju u zakazivanju. Iako je plaćen 1,7 milijuna kuna, sabornici su to mnogo puta morali učiniti ručno. No, uspijevali su i tako. (24sata)