Kinološka udruga Trilj oglasila se na službenim FaceBook stranicama priopćenjeme vezanim uz dodjelu titula nepostojećih država

Njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:
“Zar nije dosta što se može postati šampion suverenih država i dobiti titule: CH HR; CH MNE; CH BiH; CH SRB; CH MK i CH RKS, već žele dodjeljivati titule i nepostojećih država, poput CH YU!

Da li se ovo radi samo radi financijske koristi, ili zbog nečega drugoga?
Ako se zna da se svaki šampionat naplaćuje, tada je potpuno jasna namjera onih koji u tome sudjeluju.

Međutim, jesu li su sudionici u ovome (pogotovo Hrvatski kinološki savez) promislili da nas ova “titula CH YU” vraća natrag u bivšu državu, zaboravljajući pri tom sve nevine žrtve koje su stradale raspadom te države ili je njima zarada glavni i osnovni cilj i moto u njihovu životu.

Iz ovih slika jasno se vidi da pored Kinološkog saveza Crne Gore, koji izdaje šampionate nepostojeće države, u tome sudjeluju i Hrvatski kinološki savez, Kinološki savez Herceg – Bosne, Kinološki savez Srbije, Kinološki savez Makedonije i Kinološki savez Kosova, jer svi znaju za ove titule a nitko se nije ogradio od istih.

Na tim izložbama sude kinološki suci iz svih navedenih Saveza što je dokaz da njihovi Savezi to podržavaju, inače im ne bi dali suglasnost za suđenje na izložbama koje su navedene za dobivanje lažne titule. 
O svemu ovome će biti upoznat i FCI pa da vidimo njihovu reakciju.

Što dalje reći na sve ovo?
Moglo bi se svašta ali da li uopće postoji primjerena riječ koja bi se mogla napisati.”, stoji u priopćenju Kinološke udruge Trilj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime