Croatia Records radosno predstavlja novi singl Klape Puntamika, Dva kamena, autora glazbe Denisa Maričića Dende, koji supotpisuje i stihove zajedno s Lovrom Boticom

Pjesma je snimljena u Studiju Music4life, profesora Tomislava Pehara, koji je posložio i aranžman za pjesmu, dok je vokalni aranžman djelo umjetničkog voditelja klape Jure Perice, koji je  osmislio i radnju spota. Miks i mastering potpisuje Saša Miočić. Video su snimili Eugen i Toni Kogoj iz zadarskog Studija G.

Priča u pjesmi i spotu govori o vječitoj čovjekovoj težnji povratku iskonu, kao što i sama pjesma kaže; tragovima izgubljenih mora, lutajući starim stazama… Ploveći kroz sjećanja, vodeći lik spota mislima se vrati na tople priča iz djetinjstva, koje su mu u dugim zimskim noćima pričale majka i baka.

Najednom, u mislima mu se stvore dobri likovi iz “Planina” Petra Zoranića te “Priča iz davnine” Ivane Brlić- Mažuranić.

Vila Velebita (Kristina Krapić) čuvarica našeg roda, ukazala mu se skupa sa tri pastira, nestašna, a dobra mladića i mudrim starim mlinarom, a koje glume članovi Klape Puntamika.

Koračajući izmaglicom sjećanja, tražio je pogledom Vilu Velebita, prelijepu, u bijelo odjevenu vilu, sa zimzelenim vijencem na glavi, onako veselu i razigranu, sjećajući se majke i njenih riječi kako treba čuvati ovaj naš sveti kamen, koji nam je dragi Bog podario.

Vidjevši svijeta, a vrativši se domu svome, gdje je otac uklesao znamen, našega junaka iz misli prene vesela družina s pjesmom koju skupa zapjevaše: “Zapamti da se vole ta dva živa kamena”, orilo se Velebitom.

Zato, kad budete prolazili kanjonom Paklenice ili proplancima ispod Velikog Rujna, Velikog i Malog Vaganca, Crnog vrha ili Svetog Brda, ako pozorno gledate, možda i vi načas među gustim krošnjama, sivim stijenama ili uz brzace potoka ugledate prelijepu zaštitnicu našeg Velebita i njene vjerne čuvare.

Pogledajte, ona je s nama, od iskona do današnjih dana, naša vila… Vila Velebita!

Glazba: Denis Maričić Dendo 
Stihovi: Denis Maričić Dendo i Lovre Botica
Aranžman: Tomislav Pehar
Snimano u studiju Tomislava Pehara- Music 4 life, Zadar 
Gitare: Miro Lesić
Vokalni aranžman: Jure Perica 
Video: Stugio G, Eugen i Toni Kogoj, Zadar 
Miks i mastering: Saša Miočić
Vila Velebita: Kristina Krapić 
Izdavač: Croatia Records, 2020.
Snimanje spota potpomogli su: Nacionalni park Paklenica, Općina Starigrad- Paklenica, Cvjećarnica Flora Zadar.
Lokacije spota: Nacionalni Park Paklenica, prijevoj ispod Velikog Rujna, Velikog i Malog Vaganca, Crnoga Vrha i Svetog Brda, vidikovac Dokoze- Šušanj, starohrvatska crkva Sv. Petra u Starigradu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime