Jučer oko 19 sati  praćenjem podsustava za nadzor državne granice na moru unutar teritorijalnog mora Republike Hrvatske, južno od otoka Palagruže, uočen je ulazak nepoznatog plovila u teritorijalno more Republike Hrvatske, te da se plovilo zaustavilo pored Male Palagruže

Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka informaciju je odmah proslijedio Postaji pomorske policije Split, te je službeno plovilo s Visa upućeno na područje Palagruže. Tehničkim sustavom nadzora državne granice uočeno je plovilo u kojoj se nalazila jedna osoba, a još dvije osobe su bile u  moru.

Policijski službenici su krenuli s otoka Visa prema utvrđenoj lokaciji na kojoj su pronašli plovilo i tri osobe, od kojih se jedna nalazila u gliseru, a dvije su obavljale ronjenje, odnosno nezakoniti ribolov. Utvrđeno je kako se radi o tri strana državljanina Republike Italije, a u gliseru su pronađene tri vreće s izvađenim morskim ježincima.  Plovilo i osobe su prepraćene u luku Vis. Uhićeni su i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime