Jučer u 11,09 sati, policijski službenici Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka i policijski službenici Postaje pomorske policije Split, su na tehničkim sustavima za nadzor državne granice na moru, na području teritorijalnog mora Republike Hrvatske, sa udaljenosti od 12 nautičkih milja osmotrili talijansko ribarsko plovilo koje je načinom plovidbe upućivalo kako isto obavlja gospodarski ribolov kao i na nezakonit prelazak državne granice na moru

Na mjesto događaja odmah je upućeno službeno plovilo Postaje pomorske policije Split koje je usprkos velikoj udaljenosti od ribarice, sustiglo i nakon izdane zapovjedi za zaustavljanje, uzaptilo talijansku ribaricu u 11,55 sati na samoj graničnoj crti.

U trenutku uzapćenja na talijanskoj ribarici nalazila su se 4 člana posade, svi državljani Talijanske Republike. Ribarica je sprovedena u luku Split dok je nad talijanskim državljanima zbog povrede odredbi Zakonika o schengenskim granicama kao i zakona kojima se regulira morsko ribarstvo provedeno kriminalističko istraživanje. Uz Optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz čl.5. Zakonika o schengenskim granicama i iz članka 3. st.1. toč.a Uredbe Vijeća EZ 1005/2008, a kažnjivo po čl.77. st.4., a u svezi sa st.1., toč.5. Zakona o morskom ribarstvu privedeni su na Prekršajni sud u Splitu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime