Zbog porasta novooboljelih od koronavirusa u zemljama iz okruženja, Hrvatska je ponovno uvela strogi režim na graničnim prijelazima za putnike iz BiH, Srbije, Kosova, Sjeverne Makedonije itd.

Nezgodno je to za HDZ uoči parlamentarnih izbora jer će brojni birači ovaj put ostati u svojim kućama, uglavnom u BiH. Istini za volju, mnogi su, kao da su znali (a možda i jesu?) krenuli iz BiH prema Hrvatskoj prije uvođenja novih mjera na granici sa Hrvatskom. U ovom trenutku se u Hrvatskoj nalazi tisuće žitelja BiH s pravo,m glasa u Hrvatskoj. Za HDZ možda nedovoljno.

Osvrnimo se na Obrovac, pitoreskni gradić na obali Zrmanje čiji su žitelji taoci politike Ante Župana i njegovih koalicijskih partnera iz redova srpske manjine. Ante Župan suvereno vlada Obrovcem zahvaljujući autobusima birača iz Srbije, tzv. sendvičarima. Da mu nije tih pustih autobusa koje organiziraju njegovi jataci poput notornog Branislava Švonje, Ante Župan nikad ne bi dobio izbore u predivnom Obrovcu.

Kao završeni student medicine, ali bez liječničke licence, Ante Župan vrlo dobro zna koje sve opasnosti prijete od koronavirusa. Mnogi upozoravaju, a među njima je i ministar zdravstva Vili Beroš, da će pandemija potrajati. “Novo normalno” kao se riječima vole razbacivati bezvezni političari, podrazumijeva novi rast oboljelih na jesen i zimu.

Tom činjenicom su posebno zabrinuti u obrovačkom HDZ-u. Pitaju se što će biti sa njihovom tiranijom u Obrovcu ukoliko hrvatska Vlada pr. odluči zatvoriti granice sa Srbijom i dogodine u vrijeme lokalnih izbora? Kako će onda Srbi koji u Obrovcu žive koliko i Ante Župan, doći glasovati? Ako, ne daj Bože, pandemija potraje do svibnja sljedeće godine, Ante Župan i njegovi jataci mogu u političku mirovinu. Neće moći krasti na izborima, a presude za krađu bi tako mogle postati pravomoćne. Tako će o vlasti u Obrovcu odlučivati oni koji u Obrovcu žive i koji međusobno dijele probleme toga pitoresknog, istodobno uništenog grada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime