U političkom značenju riječ represija obično se upotrebljava za mjere i sredstva prinude i prisile kojim se koriste država ili njeni činovnici primjerice u Makarskoj u predmetu  Antonije Vrcan.

Represija je i sinonim za vladavinu totalitarnih režima; fašizma, komunizma i dr., koji se da bi se održali na vlasti, služe policijom, kao i instrumentalizacijom sudskog sustava. Danas u 2015. godini u Makarskoj imamo primjer represije kojom se protuzakonito, a po njima zakonito služe državni činovnici Grada Makarske. U stalnom strahu od unutarnjeg neprijatelja i njegove sprege sa vanjskim neprijateljem, makarski socialdemokratski predstavnici koji vode grad,  svoju egzistenciju dobrim djelom osiguravaju trgujući utjecajima ili bolje reći dužnošću koju obnašaju. U konkretnom predmetu ukoliko proanaliziramo motiv primjene represije prema obitelji Vrcan je pogodovanje poduzetniku Brunu Šariću, na način da se štand Vrcanovih miče, a  Šarićeva sprava postavlja i to sve na zemljištu za koje Grad Makarska nema dokaz da je vlasnik, niti zakoniti ugovor o najmu da je posjednik. U javnosti socijaldemokrati preko svojih lokalnih biltena javno sude tvrdeći: “Koristi dva štanda, a gradu duguje porez”! U tekstu navode niz neistina, gluposti, kleveta, primjerice PP Makarska zbog neplaćenih 12.800 kuna poreza na javnu površinu uklonili štand Antonije Vrcan…Štand je uklonjen zato što je na mjesto Vrcanovih trebala doći sprava Šarićevih!antikorupcija

Represija makarskih socijaldemokrata visoko je iznad zakona, zakon vrijedi reklo bi se, za one koje oni ne vole. U ovom slučaju to su Vrcani. Za makarske socijaldemokrate obitelj Vrcan  je prirodno generičko biće  koje nije sposobno stvarati i ostvarivati svoju egzistenciju, prehraniti svoju obitelj tako da im se predlaže da djecu prepuste socijalnoj ustanovi. Izvornog vlasnika predmetnog zemljišta na kojem se nalazio štand Vrcanovih dio je postupka komunističke represije (nad obitelji Gospave Mihalić) poznat pod nazivom Nacionalizacija, tako da se danas vodi kao društvena imovina ili po socijaldemokratima grada javna površina koju oni specificiraju u opisu  “kod restorana Mondo, dio k.č. 2942/1 k.o. Makarska – Makar, č.z. 307 k.o. Makarska”. Socijaldemokrati Antoniji Vrcan ne dozvoljavaju da sud utvrdi tko je vlasnik, tko posjednik predmetnih čestica.

Za obitelj Antonije Vrcan koja je zakonito uložila žalbu na Rješenje makarskih socijaldemokrata Ur.broj:2147/05-05-01/2-15-2, Klasa Up/I-363-04/15-01/18., od 9.srpnja 2015.godine, pobijeno Rješenje u cijelosti je neosnovano, te protiv istog Antonija Vrcan izjavljuje žalbu zbog sljedećih žalbenih osnova: pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja prema čl.355 ZPP-a, pogrešne primjene materijalnog prava čl.356 ZPP-a. Sud je zaprimio žalbu ali započinje neviđena represija koja je, kako smo naveli,  i sinonim za vladavinu totalitarnih režima; fašizma, komunizma i dr., koji se da bi se održali na vlasti, služe policijom, kao i instrumentalizacijom sudskog sustava. Sud ne radi, suci su na kolektivnom odmoru, policija radi i redarstvo radi, dakle represija je tu u ekstazi. Socijaldemokrati u međuvremenu izdaju četiri Rješenja, uz obrazloženje da Rješenje ne odgađa izvršenje. Dakle možeš se i žaliti ali štand Vrcanovih odlazi da bi njihovo mjesto zauzeo netko drugi . Odvjetnici tvrde kako u sudskoj praksi nije zabilježen primjer da je određena služba izdala četiri rješenja po istom osnovu,  s tim da je prvo rješenje po žalbi u razmatranju, u postupku nadležnog suda, naravno osim u totalitarnim režimima ili u Makarskoj. Za makarske socijaldemokrate u predmetu Vrcan, vlasništvo se dokazuje knjižnim planom tvrtke Skalina d.o.o. ?! Za njih vlasnički list nema nikakvo značenje, izbacivanje štanda Vrcan može se okarakterizirati kao krađa, pljačka itd. Zašto? Zato što jedina institucija koja može utvrditi pitanje vlasništva ukoliko ne postoji vlasnički list je nadležni sud. Nažalost sud u Makarskoj nije u zakonitoj  funkciji od dana kada je za predsjednika i  za suca imenovana osoba bez valjane dokumentacije ili bolje reći lažirane dokumentacije. Kontinuitet nezakonja u Makarskoj je lažiranje dokumentacije koje su počinili socijaldemokrati, tvrdeći da su oni vlasnici temeljem izmjera tvrtke Skalina d.o.o. Slično je godinama tvrdila i sutkinja Alač koja je sudovala na temelju lažirane dokumentacije. Doći će vrijeme kada će se građani Makarske moći pozvati na Ustav Republike Hrvatske, kada će moći konzumirati svoja nepovrediva građanska prava na sudu, kada će sud stati u zaštitu građana temeljem stvarno utvrđenog činjeničnog stanja, kada će obitelj Gospave Mihalić dobiti svoju djedovinu koju su komunisti nezakonito otuđili, kada će policija privoditi korumpirane političare koji trguju svojim pozicijama. Kada će obitelj Vrcan svojim poštenim radom biti u mogućnosti prehraniti svoju djecu, a ne biti socijalni slučaj makarskih socijaldemokrata.

1 KOMENTAR

  1. Peškara je vlasništvo nekoliko makarskih obitelji kojima je za vrijeme komunističke jugoslavije oduzeto zemljište kroz nacionalizaciju. Država se nije uknjižila i nije vlasnik, to se sve može vidjeti u povjesnom zemljišniku, ukoliko nije nestao sa makarskog suda. Lori je za kroniku izjavila da nemaju nikakav ugovor sa DUDI-em.Kako su onda 20 godina mogli izdavati rješenja za poreznu naknadu? Ne čudi me kada tamao radi Dunja Buljan za Marka Ožića Bebeka i Tonćija Bilića. Kada bi policija utvrdila kako je Novak,Šarić,bebek.mendeš i dr. formirali tu zonu na Peškari i koja je njena namjena bila onda po GUPu,došli bi do zanimljivih podataka. A gospoda bi završila tamo gdje im je mjesto a to su Bilice.

  2. O postenju Zdenko Lucic i Vedran Viducic???? Ovaj prvi otisao devedesdruge sa sto hiljada DM kupit pancirke za Hvo pa kupio stan u Zagrebu. Udba sve pokrila. A Vedran Viducic ukrao staroj zeni na prevaru apartmane u Zatonu. Ko o cemu kurva o postenju

  3. HVO nije kupovao pancirke!HVO je kupovao uniforme i oružje da obrani hrvatske prostore.Zanimljivo je da je jedan broj Makarana svercao uniforme i oružje 156 brigade! Dakle krali iz 156 i preprodavali za HVO Mostar.Svi vitezovi danas su u HDZ Makarska. Sto se tiče Zdene Lučica,on je uvjek bio gospodin.Ako neki dokument drugačije svjedoci,svakako ga treba objaviti.

  4. Slavna 156 Brigada,rat vidjeli na TV u.Predsjednik HVIDRe ,poznati lijevak Titovih bisti u Metalplastici,na terenu nastradao,svi znamo kako!Vojni sud na celu sa Barbicem i Bajicem zakazao.Evo danas se sjetili podići optužnice protiv krajinskih četnika .Sramota za Hrvatsku a i za Makarsku.Pocasni predsjednik 156 Brigade Mendes,koji je nečasno otpušten iz HVa.Zanimljiv detalj tajnik HDZa Jure Brkan prebije invalida Hrvatske Vojske Berosa i neoglasi se Hvidra Makarska niti HDZ Makarska.

  5. Peškera je nekad bila močvara. Obitelj Ivičević je je imala u posjedu i napravila loš ribnjak. U 19. stoljeću zemlju i ribnjak otkupila je makarska općina, napravila bolji ribnjak, potom ukrasno jezero koje je bilo tu do tridesetih godina. Zbog komaraca općina je sprovela radove i zatrpala jezero,usput se nasipalo i staro Zmajevo igralište dobrim dijelom zemljom s glavice. Još za Austrije općina je izgradila lijepi park i šetnicu i nazvala cijeli kompleks “Park Frane Josipa” inače toponim Peškera dolazi od ribe i ribnjaka. Peškera je pripadala šumariji s lugarevom kućicom . Kakva oteta zemlja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime