Novinari portala Megamedia, nakon proglašenja izborne pobjede Zorana Milanovića za predsjednika države, razgovarali su s predstavnicima marginalne skupine Tuđmanovih generala, koji su preko našega portala -još 15. veljače 2019. godine najavili obračun s politikom Kolinde Grabar Kitarović i njenim suradnicima

Planirano izborno obećanje se i obistinilo. Kolinda Grabar Kitarović izgubila je izbornu utrku za drugi predsjednički mandate. Mate Granić kao mentor HDZ-ovaca poznatih kao “Zrinjevačka skupina” gubi uporište na Pantovčaku. Naš sugovornik iz marginalne skupine navodi da sada slijedi druga faza, potopa politike Andreja Plenkovića, Milorada  Pupovca, Dragana Čovića, Milorada Dodiga, Milana Bandića i Aleksandra Vučića.

Politika HDZ-a, javnog odmicanja od obitelji poginulih, nestalih, zarobljenih, javno dugogodišnje odmicanje hrvatskih institucija od obveze procesuiranja JNA-KOS oficira, koji su isplanirali i realizirali  zločine, Ovčare, Škabrnje, Dubrovnika…, sve to dolazi na naplatu nemoralnim HDZ- ovcima, kao klijentalističkoj, nepotističkoj kasti Hrvata.

Tuđman ih je nazivao crnim, žutim i zelenim vragovima, mi ih danas nazivamo “Zrinjevačkom kastom”, na čelu s Matom Granićem. Danas ova nemoralna kasta, razlog gubitka izbora za predsjednika RH, spočitavaju Miroslavu Škori i nevažećim listićima. Je li slučajno da sto tisuća simpatizera HDZ-a vide ono što ne vide Andrej Plenković, Gordan Jandroković, Milijan Brkić, Ljubo Ćesić, Dragan Čović.. i drugi predstavnici nepotističke, zatvorene, klijentelističke stranke ili bolje reći kaste.

Dolaskom šestorke na vlast, 2000. godine  za gubitak izbora optuživao se Dražen Budiša, kako se prodao komunistima. Danas se optužuje Miroslav Škoro, Božo Petrov, Miro Bulj i ostali Škorini pristaše. Detuđmanizacija HDZ-a ima svoj početak i kraj. Početak detuđmanizacije datira iz 1998. godine, vremena kada su se HDZ-ovci klijentelistički potukli za bankarski monopol. Pad Glumina banke, iniciran je od poznatog HDZ-ovog, petog ortaka Pašalića. Urušavanjem bankarskog sustava, urušeni su i  svi linkovi s hrvatskom dijasporom. Nedostatak investicija, ino kapitala u Republiku Hrvatsku, premostila je HYPO banka, koja završava urušavanjem, mijenjanjem imena.

Detuđmanizacija je počela dolaskom na vlast Stjepana Mesića progonom hrvatskih generala, od HDZ ovih lidera. Ivo Sanader, Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, posebno su se isticali u tom procesu. Danas na političkoj sceni pratimo obračun Tuđmanovih generala sa skupinom detuđmanizatora, dezertera Domovinskog rata, koji su ih progonili za vrijeme detuđmanizacije.

SDP na čelu s Davorom Bernardićem ni kriv ni dužan preuzima lidersku poziciju nad nadolazećim parlamentarnim izborima. Zoran Milanović postaje predsjednik, na sličan način kako je to postao i Stjepan Mesić 2000. godine. Kolinda Grabar Kitarović za vrijeme Domoljubne koalicije dobila je izbore, nije realizirala obećanja prema Tuđmanovim generalima, časnicima i dočasnicima, koji su je doveli na vlast. Gubi izbore i odlazi u povijesnu ropotarnicu, kao kolateralna žrtva, sukoba politika HDZ ovaca.

Miro Kovač, nakon Kolindina gubitka predsjedničke pozicije , u medijima se nameće- pojavljuje kao lider HDZ-a, zanimljivo bez dana  sudjelovanja u Domovinskom ratu. Kovač je neprihvatljiv  Tuđmanovim generalima, jednako kao i Andrej Plenković, Milijan Brkić, Davor Ivo Stier i slični likovi.

Miroslav Škoro nametnuo se kao lider nove suverenističke platforme.  Analizom likova i njihovih ega  koji se nalaze na suverenističkoj platformi, sa sigurnošću se može konstatirati da će suverenistička  platforma potonuti prije nego što isplovi na pučinu. Tuđmanov admiral Domazet za portal dnevno , pojašnjava; “To je proces političkih snaga suverenizma, lijevo i desno je završeno to je politika 20.stoljeća, danas imamo liberalizam i njegovu militantnu inačicu, a HDZ i SDP provode tu politiku militantnoga liberalizma, a tu je i suverenizam kao odgovor na to. Tko to ne može razumjeti, ne može razumjeti ništa”.

I taj proces je sada pomaknut, uistinu je glas u prvome krugu za Kolindu bio glas za Plenkovića, odnosno Milanovića, odnosno za nastavak već dvadesetih izgubljenih godina, to ništa nije novo. Naravno da je glavni krivac za to stanje beznađa u Hrvatskoj Andrej Plenković, on je glavni. Plenković! Ovo je bilo glasanje protiv Plenkovića…!

2 KOMENTARI

  1. Svi se pitaju tko je kriv??? Kriv je Plenković. Što je Kolinda izgubila izbore. Jer se pojavio Škoro. On je uzeo oko 400 tisuća glasova… od kojih sa sigurnošću možemo reći da je barem 300 tisuća došlo iz Hadezeovske niše birača…. Da je Kolinda računala s tim glasovima, pomela bi na izborima. Zašto je onda kriv Plenković? Jer je on Predsjednik stranke. Njegove su dužnosti, podsjećam, da razvija stranku, da je gradi, da je osnažuje, da unosi sintoniju medju stranačke strukture, i sve u tom stilu. Je li njemu to itko rekao, zna li on to uopće? A njemu (Plenkoviću) se dogodio raskol u stranci. Jeste vidjeli tko stoji uz Škoru? mnogi veliki svima poznati članovi stranke… Znači da je veliki dio HDZa nezadovoljan politikom Predsjedništva stranke i da Predsjednik stranke ne radi svoj posao. Kao i neki njegovi lokalni puleni koje on štiti, Plenković se utopio u bahatosti, nepotizmu, isključivosti, i udaljavanju od hrvatskog čovjeka… On se danas hvali s presjedavanjem europskim Vijećem, a to je zasluga koja se dobiva po redu, padom nezaposlenosti koju nije stvorio on nego je potjerao 300 tisuća radno sposobnih iz zemlje, pa stoga i bilježimo pad nezaposlenosti itd… Samo da kažem koji drznik i bezobraznik moraš biti da se hvališ kako si smanjio nezaposlenost u zemlji a svojom politikom si skrivio pravi egzodus radno sposobnog stanovništva iz zemlje… gospodo, jedini i pravi krivac je Andrej Plenković, a kako je uništio mandat Kolindi, uništiti će ga i HDZu jer na generalnim izborima tek će dobiti pljusku koja će ga baciti u političko kameno doba. Šteta je i tuga jedina u svemu tome, što je nas, svoje građane kao i našu Državu svojom politikom također vratio u – kameno doba.

  2. Sve je u najbollem redu,. Dogodili se Ono sta zlocincima iz vladajucih partija odgovara milanovic jer on je plenkicev, a plenkic njegov,, sve dok su zle partije na vlasti a poznate su svima nema hrvatske, a hrvata Jo’s I manje sta se istih komunista I udbasa tice..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime