Kako načuh, divaneći, od merhametli Bošnja u Šeheru, ono neki dan, na dan mise, kako se bošnjački narod duboko srami Komšića!

Piše: Hrvatin Tomašević

Komšić je mjera za Bošnjačko licemjerstvo! Zar nije Vatikan-katolička crkva, podupro’ međunarodno priznanje BiH i prvi je priznao? Naime, kako Islam ne priznaje tu odvratnu zapadnjačku karakteristiku-licemjerstvo, onda je Komšić u nacionalnom i političkom smislu za Bošnjački narod nazadovanje, jer je to put pravcem još većeg nepovjerenja!

Komšić koji predvodi aktivnu društveno-preobražavajuću politiku iz demokratskog  u „građansko“, i,  iz religijskog u vjersko pokajanje, za bošnjački narod, koji je tradicionalno duboko religiozan, ima sramnu ulogu! Svojim „građanstvom“ pokušava zamagliti stvarne težnje bošnjačkog naroda, posebice bukom koju diže po medijima, jer mu je namjera moralno uspavati bošnjačku inteligenciju, nasuprot nacionalnim zahtjevima Hrvata ali i Srba! Komšić ne razumije da ono što proklamira, kao politički program, neće trajno biti prihvaćeno, niti će postati zvanična politika vodećih bošnjačkih stranaka…Niti težnja bošnjačkog naroda!. Osveta pripada ALAHU!!!

Dozvolite, možemo li početi iznova kako bih nastavio, ali pravim pravcem  krajnjem cilju-PROMJENI!!! Stoga,moja poruka Komšiću je: ne daj,  jadan bio, da te zaustave, ne zavaravaj se Želja, nemaš ti morala, koštati će te ovaj mandat, nema te love, platiti ćeš ga svojom dušom, svojim dostojanstvom, svojim integritetom, identiteta si se odavna odrekao, zarad siće koju si pokupio, sjedeći za begovim hastalom! Zar svi na kraju ne platimo za svoje grijehe!!! Izbor Komšića je krajnja poduzeta mjera, kako bi se pokušalo disciplinirati Hrvate, a uspjelo se je samo pasti još dublje i biti će još gore, jer SDA i HDZ i SNSD, ne amnestiram nikoga,   pri kraju su isteka svog političkog vremena i djelovanja! Svi se slažu: od Hrvata-Bošnjaka-Srba-ostalih, do svih zainteresiranih, da u BiH ne može biti još gore u kriminalu i bijedi kakva je sad, i da je jedina promjena, koja bi se mogla dogoditi-strašni sud!!! Nije li to korona?. Preživiše jebci i sprida i sazadin!!!

Međunarodna zajednica čiji je ON nametnuti projekt SDA, od Komšića je zahtijevala: dijalog-toleranciju-povjerenje-približavanje-uspostavu zajedničkih političkih sadržaja unutar nacionalnih različitosti. Dakako, da bi se to ostvarilo, najprije je morao dobiti konsenzus od Hrvata, potreban je dijalog i dogovor na bošnjačkoj političkoj platformi, a ne sukobi, rast nepovjerenja, pokušaj nadređenosti, koju izaziva sam Komšić, širenjem takozvane „građanske“ Bosne! Ideja je to, koja je suprotna i izvan je bošnjačkih nacionalnih interesa! Komšić je, blago rečeno, zatečen, nesposoban da, najprije spozna, a onda da prihvati nove demokratske političke ideje koje zastupaju i nameću europske institucije! Kako ni Komšić, ni stranka mu, nema kapaciteta niti su sposobni riješiti nagomilane: nacionalne-socijalne-ustavno -izborno pravne-gospodarske probleme, niti imaju poluge vlasti za kontrolu i intervenciju kod istih, pretvorio se u medijsku bukaču, izručujući se po javnosti i po ostalim političkim strankama i partijama!

Žalosti, da mu nisu napisali, par jasnih ideoloških i svjetonazorskih programskih određenja u stilu Čovićevih „europskih vrijednosti“! Komšić se nije čak uspio „preobući“ niti se je uspio „odmetnuti“ od komunističke ideologije koju i dalje gura kroz organiziranje i ulični aktivizam. Ma bre brale…Čeda ga levati…

Danas, na prostorima BiH, vjera-Islam, ima važnu ulogu kod bošnjačkog naroda, dajući svoj veliki doprinos politici koju sprovodi SDA, ali i kod ostalih, pogotovo „građanskih“ stranaka i partija, čije programe prepoznaju kao težnju nacionalnoj državi! Stoga, Komšićevo društveno i političko, ali i uplitanje u vjersko, djelovanje, zapravo uzrokuje prihvaćanje „građanskog“, što nikako nije sastavni dio nacionalnih težnji bošnjačkog naroda. Tijekom građanskog rata u BiH, bošnjački narod nije stekao nikakvu sigurnost u obrambenom konceptu „građanskog“, nego baš suprotno, uspostavljene su vojne postrojbe pod zastavama Islama, ispod koji su ratovale muslimanske brigade! Sam Komšić, ispravite me, bio je pripadnik vojnih postrojbi koje su bile izvorište: nacionalnih težnji bošnjačkog naroda- islamske religije-normi-vrijednosti, koje je i ON postepeno prihvatio, iako je netko tko je druge vjere i nije prešao na Islam…Samo se prepustio adaptaciji…Alaha i HercegBosne mi!!! Istina jest, tako se čini cjelokupnoj javnosti u BiH, sadržana u njegovoj procjeni, kako mu zbog toga i pripada sami vrh u političkoj nomenklaturi „građana“!!!. 

Za kraj sam ostavio usporedbu: „građanin“ koji je pobijedio „lidera“ ostavljajući ga, da se koprca po koridorima BiH parlamenta, bez svjetala diplomatske pozornice, iako su se zasebno peli na poziciju u predsjedništvo, zajedničko im je slijedeće: neučinkovito političko djelovanje po pitanjima nacionalnih-ustavno pravnih i izbornih zahtjeva Hrvatskog naroda, isto tako niti jedan od njih, ne želi se pokajati, niti ispovjediti se za svoje grijehe, spram narodnih interesa!!!    

3 KOMENTARI

  1. Ustaše nesmiju pisnut Americi Izraelu EU jevrejskog svjetskom forumu i ostalim zemljama koji su napadali misu za ustaše ,pa su se okomili na Bošnjake i Željka .samo su zajebali puljiča pred penziju da mu bude crna mrlja u njegovoj karijeri.za mislite da Bundestag organizuje misu za SS jedinice i njihovog vođu Himmlera.ali zato je njemačka to što jeste,a Hrvatska to što jeste nažalost prije svih onih Dalmatinaca koji su poginulih na sutjesci ,

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime