Izgubio sam tri dekade, pitajući se postoje li radosna vjerska jutra i u dubokoj raščlambi povijesnog imperativa: ko’ to jebe Hrvate po tlu na kojem su oni zasijali svoju katoličku vjeru prije 15 stoljeća!? Ne kažu da su to Mile i Bakir… Svi su krivi a ne samo Mile i Bakir…

Piše: Hrvatin Tomašević

Pastiri Nacije, želeći biti politički oštri izrekoše dvije norme! Prva:“nekome odgovara da je Hrvata sve manje u BiH“!? Zasigurno nisu mislili na Komšića ili? A onda, ipak, kako je poslanje crkve da mora pružiti utjehu, a ne da rastjeruje plašeći „stado“ u stilu arbitra istine izrekoše drugu-misnu:“svi su krivi“!? Ma, tko svi? Evanđelje po ZNA SE komu, tumači nam to na jedan sasvim drugi način. Evanđelje po Rodočelniku rasipništva javnih prihoda-novca,  osigurava, kako bi vjerska jutra bila radosna, ali samo za Vjerske Opskrbljivače Obiteljske Duhovnosti…i Sreće!

Naime, a kako bi ublažio i bošnjački politički propis djelovanja-jednog naroda mora nestati u Federaciji, podržati izgradnju će, na području većinski naseljenim katolicima- islamskim centara? Razumljiv je to potez, iz kojeg je lako zaključiti: kojeg to naroda mora nestati! Neizostavljajući, pridružimo se, domoljubnim razarateljima narodnog bića, koji su politički-interesno-koalicijski partneri stranaka i utjecajnih pojedinaca čije je osnovno načelo rada i postupanja: neka je Hrvata sve manje!

Ostavljajući Vas-ponizne gorljive katolike, grubim crtama rečeno-u neznanju, iako ZNA SE, koliko neznanje boli! Kome to odgovara i tko je sve kriv za takav način i načelo i ne samo političkog djelovanja, koje za cilj ima-potpuni nestanak hrvatskog naroda i ne samo s prostora Federacije BiH,uz činjenicu da su protjerani s prostora Republike Srpske! Samo kako objasniti da ih je sve manje i u hrvatskim županijama? Prihvaćam tu činjenicu. Pastiri Nacije, imate li odgovora, za ovakvo stanje „stada“ Vam? 

Danas, stanje „stada“ samo se nametnulo kao bezuvjetna moralna norma koje je,napokon, nakon tri decenije dobila lice: Lice Pastira Nacije-Lice Njihove Poniznosti-Lice Duše Nacije- Lice Evanđelja po ZNA SE komu-Lice Rodočelnika Evanđelja po nestanku jednog naroda!  No,kako inače, svaki ZNA SE-dužnosnik pokazao da ima dva lica, isto tako Hrvati su narod s dva lica: pastira i političara, lidera, ali ne državnika, voditelja nekakve udrugice, ali ne istinskog vođe, stožernika ali ne i vizionara, dužnosnika, ali ne i stratega, lice zaboravljenih bojovnika i lice uhljedbenih stožernika, lažova i svjedoka, unutarnjih i vanjskih Hrvata, vjernika i bezbožnika, istinoljubaca i licemjera, lice demokrate i lice nastaše (komunist stožernik), lice izrabljivanog radnika i lice tajkunske pohotne zvijeri, lice za „velike“ Hrvatine, a drugo lice za malog Hrvata, jedno lice za „pravog“ Hrvata, a drugo lice za krivog Hrvata… Lice za jednakije, ali i  ono za „kvaritelje“ Hrvata!

Dvoličnost je breme hrvatskog čovjeka-vjernika! Naime,znaju to i Pastiri Nacije, politika se svodi na broj stranačko,ne nužno-nacionalno i vjerski,opredijeljenih,ali svakako,i na novac! Čvrsto držim, da je Evanđelje po ZNA SE komu, određeno novčanim iznosima! Stoga, ima li itko, tko ne bi pokleknuo, kad se na njega, iznebuha, izruči javni novac!?

Ploveći Kraljevstvom Nebeskim, arka se opasno zaljuljala,ovozemaljski užitci su IM postali božanski: iće-piće, sex-pohota-oholost, džipovi-jahte, ljetovanja-skijanja…Očigledno, ispod abeta nema više puno toga za „stado“:narod-vjernike…Ništa nije svjetovno, a da nije od Boga za Pastire Nacije! Poslanici Njegovi na zemlji postadoše Otkrivenje i za Njega samog! Alfa i Omega, Početak i Kraj, smatraju se ti pohotnici u godinama, zakrabuljeni mantijama! Sve rade ne bili postigli beskonačnost…Alaha i HercegBosne mi! 

Ako bi se usredotočili na političku zbilju,ustvrdili bi da Hrvati više nikome ne vjeruju! Smatraju kako je njihov opstanak upitan,uz ovakvu katastrofalno vođenu stožernu politiku,koja je do sada zanemarivala potrebu hrvatskog naroda za nacionalnim institucijama! Nisu rijetki, ma svi oni su poput lidera svojega, kojeg boli hladno govno za Hrvate, jer se iskupljuje škudima narodnim, izručujući ih po privatnim računima Pastira Nacije, koji će moliti krunicu njemu u slavu… Tako bi, i po nekoliko puta za svih mise na spomen nevino pobijenim-stradalim-protjeranim Hrvatima diljem BiH!  Pristajući uz rodbinu nevino nastradalih, uz okupljeni narod, na dan mise im, vidio sam ih poput crvenih kvadratića na bijelom polju, posloženi jedan uz drugog-simbolizirajući snagu zajedništva, ali nekako, duhom i tragedijom, odvojeni od Pastira Nacije! Stoga,vjerujem kako Pastire Nacije, osjećaji još uvijek nisu izdali i suosjećajući s njima, znam, da duboko pate radi iznesenih činjenica i iznosa u brojkama! No,morao bih priznati,sam sebi, jer su svi pokazatelji dosadašnje politike ukazivali, na posljedice o kojima sam već u nekoliko navrata pisao!

Nije li to ironija… Papa bruji s balkona, biskupi su govorili o tome…Monsinjor Sudar šuti…Franjevci govore drugo… Perića, na odlasku, više ne brine mafijina gospa…Zabrinulo bi me…Moguće da se ne usuglase oko izbora…Spasi nas Evanđelja po ZNA SE komu…

Gospođe i Gospodo,ja pravi mamin sin,dobri katolički dečko,dozvolite,iskoristio bih sakrament ispovjedi i pokore,želeći Vas prosvijetliti,kako ni:duhovno ni emocionalno niti moralno ni etički niti materijalno, ali s punom odgovornošču usuđujem da se nimalo ne osjećam krivim! Au contraire,smatram kako Hrvate treba spasiti od njih samih… Bože moj… Pa svi znaju sve o svima, stoga, zašto Pastiri Nacije, u društvu kakvo je naše, prozivaju sve za krivnju i ne upućuje nas na glavnog/e krivca/e?  

U svoj svojoj skromnosti,odbijam biti kriv,niti se smatram odgovornim za stanje ne činjenja kod i za pastirovo „stado“! Dapače,učinio sam sve,platio:životom-zdravljem-imovinom, statusom,kako se ne bi dogodilo da ijednom/j pripadniku/ci hrvatskog naroda otmu dom, ubiju obitelj, da bude raseljen,unište radno mjesto-fabrike-pogone,izgubi dostojanstvo,da mora iseliti… Pastiri Nacije,tvrdim Vam, nisu krivi ni:zaboravljeni i razvojačeni bojovnici, niti su krivi osiromašeni članovi njihovih obitelji, niti su krivi radnici koji su opljačkani u privatizaciji, nisu ni majke i očevi-roditelji naraštaja koji pune autobuse za odlazak… Nekome drugom će ići na duhovnu obnovu, nisu krivi ni oni koji su već iselili,neće biti krivi ni novi diplomanti-akademski novaci, koji neće imati naciomazohističku želju ostajati na razvalinama politike, za koju,uzgred budi rečeno,se orilo iz grla Vašeg svećenstva s ortala i ne samo za i u vrijeme izbora…Neće nas biti više…Onih koje bi se prozivalo za krivnju…Ostat će Vam samo oni koji su zaista krivi ali njih zaboli hladno govno i za Hrvate i za Vašu Pastoralnost… Bacite se kamenom…na ZNA SE koga…Svi ti su Krivi…Vrli „naši“ Pastiri Nacije, otiđite pred Isusa, nek’ Vam ukaže kako Kraljevstvo Nebesko, koje je zakrvavljeno brzo umire, i kako Vas ni On sam, ne može spasiti… Stići će Vas Božja kazna, ogirješite li se o čovjeku…

Zahvaljujem Vam se,što ste me optužili,dajući mi priliku da se odvažim odgovoriti Vam jer budučnosti se ne mogu nadati oni koji ne razmišljaju i ne čitaju…portale… Vjerujem kako će Vam se zahvaliti i oni koji su navedeni u mom obraćanju…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime