Na području Zadarske županije još su 2 osobe pozitivne na koronavirus pa je ukupan broj oboljelih u ovome trenutku 61

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar  hospitalizirano je 9 osoba od kojih je 4 na respiratoru i njihovo je stanje nepromijenjeno. Stanje pacijenta koji je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede je stabilno. Iz Opće bolnice Zadar u Ortopedsku bolnicu u Biogradu prebačena su 3 pacijenta, tako da je u tamošnjoj bolnici sada 7 osoba sa lakšim simptomima.

U tijeku je zdravstveni nadzor nad 783 osobe u samoizolaciji, a završenih nadzora je 1401. Jučer, 08. travnja 2020 godine u večernjim satima policijski službenici Policijske postaje Biograd su prilikom kontinuiranog nadzora, u suradnji s Državnim inspektoratom proveli nadzor nad radom više ugostiteljskih objekata na biogradskom području. Tijekom nadzora zatečena su otvorena dva ugostiteljska objekta, u Dragama i Biogradu, dok su se u unutrašnjosti nalazili gosti kojima se posluživalo piće.

Turistički inspektor Državnog inspektorata, Ispostave Zadar, zbog nepridržavanja odredbi točaka I. i III. Odluke stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja usmenim je rješenjem u zapisniku istima zabranio obavljanje ugostiteljske djelatnosti, a usmeno rješenje je izvršeno pečaćenjem dvaju ugostiteljskih objekata. Vlasnicima ugostiteljskih objekata biti će izdan prekršajni nalog na iznos od 5.000,00 kn (iznos za fizičku osobu – obrtnika) zbog počinjenja prekršaja iz članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Posljednja 24 sata policija je izvršila 368 provjera osoba u samoizolaciji kojom prilikom nisu utvrđena kršenja mjere. U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, policija je evidentirana 48 osoba koje su pristupile kontroli prometa na nadzorno blokadnim punktovima, a da pritom nisu imali valjanu propusnicu.

Provodeći nadzor u svezi Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima nisu evidentirana kršenja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime